2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Fodor Gábor szinte bárkivel hajlandó leülni beszélni

Ellenségeskedést lát a baloldali pártok között az újonnan alapított Magyar Liberális Párt elnöke. Fodor Gábor azt mondta: először Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc pártjainak kell megegyeznie, a liberálisok csak utána dönthetnek arról, hogy kivel működnek együtt.

Az egykori fideszes, később pedig SZDSZ-es politikus hozzátette: nyitottak az összefogásra az ellenzéki pártokkal a kormányváltás érdekében. Kivételként egyedül a Jobbikot nevezte meg, mert az – szerinte – nem demokratikus párt. Az új liberális erő bemutatkozó sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy az egykori Szabad Demokrata Szövetség értelmiségi fölényétől távol akarják tartani magukat. Támogatóik között pedig nem szerepel sem a Mol, sem az OTP.

„Azt gondolom, hogy az együttműködés témája ősszel, késő ősszel fog előjönni, de az biztos, hogy mi mindenkivel tárgyalunk, tehát bárki, aki minket tárgyalásra hív, leszámítva a Jobbikot, amelyik nem demokratikus párt, tehát bárkivel mi hajlandóak vagyunk leülni és beszélni – közölte Fodor Gábor. – Megjegyzem, azt a párbeszédet, amit szeretnénk folytatni, bárkivel, kormánypártokkal és ellenzékkel is lefolytatjuk, de azt is világossá szeretnénk tenni, hogy kormányváltásra van szükség. Ehhez az ellenzéki pártok között kell valamiféle együttműködést kialakítani, de hát én azt látom, hogy egyelőre a baloldalon olyan ellenségeskedés van, hogy szerintem először ezt a baloldali pártoknak kell elrendezni magukban, és utána következünk mi, liberálisok, hogy hogyan és kivel akarunk együttműködni” – nyilatkozta a liberális politikus.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üzenet David Pressmannek + videó

Üzenet David Pressmannek + videó

Nem igaz, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban, David Pressman amerikai nagykövet azon szavaira, miszerint a kormány az antiszemitizmust bátorítja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!