2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Fodor: Európa nem fogadhat be milliókat gondolkodás nélkül

,

2015. május 24., vasárnap 14:45, frissítve: hétfő 11:03

Hazugságnak és hibás politikának nevezte a 2004-es kettős állampolgárságról tartott népszavazás előtti kormánypárti riogatást Fodor Gábor.

A Liberálisok elnöke Ring című műsorunkban azt mondta: akkor a szocialista–szabad demokrata kormány a külhoni magyarok állampolgárságával összefüggésben a románok beáramlásával riogatta a választókat, most pedig szerinte ugyanezt teszi az Orbán-kormány a bevándorlók démonizálásával. A liberális politikus ugyanakkor kiemelte: a migrációt nemzetközi szinten kell szabályozni, és ennek a kereteiről érdemes vitatkozni.

– Nem tudja megtenni Európa, emberbarát szeretetből nem tudja megtenni Európa, hogy milliókat befogad gondolkodás nélkül. Ezért természetes, hogy mindenhol, az Amerikai Egyesült Államoktól kezdve Kanadában és Európában is bizonyos szabályrendszereket dolgoznak ki arra, hogy kik lehetnek azok, akik befogadottak lesznek. Ez pontosan tudjuk, hogy évtizedek óta megvannak az ENSZ-nek az erre vonatkozó megfelelő szabályai, megvannak a nemzetközi dokumentumoknak is a megfelelő szabályai, ezeket alkalmaztuk, de ezek nem kőbe vésett szabályok, mert a helyzet ráadásul rákényszerítheti azt, hogy szigorítsák vagy lazítsák ezeket a szabályokat, a megfelelő országok, tehát erről lehet értelmes vitát folytatni – mondta Fodor Gábor a Hír TV stúdiójában.

A Fodor Gáborral készített teljes interjút a Ringben láthatják 21.30-tól.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!