2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Fiktív számlákkal szerzett pénzből kampányolt volna az ORÖ-elnök

Hír TV

2018. március 31., szombat 15:05, frissítve: szombat 19:45

Balogh János üzérkedését hangfelvétel buktatta le. A cigányvezető ugyan MSZP-snek mondja magát, lakóhelyén mégis kész a Fidesz mellett agitálni. Ajánlatára nemet mondott a kiszemelt vállalkozó, a Magyar Nemzet pedig a hangfelvétel ismeretében feljelentést tett. Balogh János a közelmúltban egyébként azt javasolta az ORÖ-nek, hogy utalják vissza az államnak a kampányra kapott tízmilliókat, nehogy a pénzt tisztességtelenül költsék el.

2013 márciusában ítéletidő tombolt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ibrány térségében. A vihar megrongálta a villanyvezetékeket, a helyreállításban a katonaságra is szükség volt. A munkálatokról a köztársasági elnök a helyszínen tájékozódott, a honvédség főparancsnokaként. Áder Jánost elkísérte a körzet fideszes országgyűlési képviselője, Vinnai Győző, aki akkoriban megyei kormánymegbízott is volt.

„Itt vagyunk, a honvédség erői itt vannak, a rendőrség erőit összevontuk, a megyei védelmi törzs működik” – fogalmazott az akkori kormánymegbízott.

Vinnai Győző 2014-ben újrázott parlamenti képviselőként. A Fidesz idén is benne látja az egyik szabolcsi győztest. Kampányszekerét két hete Orbán Viktor is megtolta.

De nemcsak a miniszterelnök tartja nyerő embernek, hanem az Országos Roma Önkormányzat elnöke is – Magyar Nemzet birtokába került hangfelvétel tanúsága szerint. Balogh János ibrányi, a kisváros roma önkormányzatában is benne van.

„Én nem dumálok mellé, én Győzőt fogom támogatni egyéniben. Hát 12 milliárdnyi támogatás jön Ibrányba.” – fogalmaz Balogh János a felvételen.

Az ORÖ elnöke arra próbált rávenni egy helyi vállalkozót, hogy 3,5 millió forintról állítson ki kamuszámlákat az Országos Roma Önkormányzatnak. A vállalkozó 500-600 ezer forint sápot kapott volna, a többi pénzt Balogh János magának kérte:

„Hármat visszahozol nekem.”

Balogh János a beszélgetés végén elárulta, hogy neki agitálnia a kampányban.

„Hivatalosan nem adhatom nekik oda, nem lehet úgy elszámolni vele, hogy most… Jó?”

A vállalkozó nemet mondott az ajánlatra, a Magyar Nemzet pedig feljelentést tett.

A Hír TV-nek nyilatkozott az a vállalkozó, akit az Országos Roma Önkormányzat elnöke törvénytelenségre igyekezett rávenni. Tóth Zoltán szerint a pénz szavazatvásárlásra kellett volna Balogh Jánosnak.„Voltaképpen a számla arra kell, hogy ezt az ORÖ-től érkező pénzt tisztára mossa, mert csak úgy – hangzik el a hangfelvétel végén –, nem adhatja oda a romáknak, tehát agitálni szeretne belőle roma embereket, biztatni arra, hogy menjenek el szavazni” – mondta Tóth Zoltán.

Az MSZP is

Balogh János 2016-ban került az ORÖ élére, megválasztásában – a hírek szerint – jelentős szerepe volt Farkas Flóriánnak, a miniszterelnök romaügyi megbízottjának. Az ügyben az MSZP is feljelentést tesz. Részletek >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!