2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Figyelmeztetést adtak ki négy megyére

Hír TV

2018. március 17., szombat 18:00, frissítve: szombat 21:50

Piros, azaz legmagasabb szintű figyelmeztetést adott ki négy megyére – Szabolcs-Szatmár-Beregre, Hajdú-Biharra, Borsod-Abaúj-Zemplénre és Hevesre – hófúvás miatt a meteorológia. Órákon belül eső, hó, ónos eső és erős szél is nehezítheti a közlekedést.

Az ország teljes területén eső esik, kivétel Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol többfelé havazik – tájékoztatta a Hír TV-t a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője késő délután.

A hőmérséklet folyamatosan csökken, így az előrejelzések alapján az ország legtöbb területén este hét-nyolc órára havazás válthatja fel az esőt. Pécsi Norbert Sándor szóvivő ezért arra kéri az útnak indulókat, hogy tájékozódjanak a látási és útviszonyokról.

Késő délután a Magyar Közút Zrt. 147 járműje végzett síkosságmentesítést, illetve megelőző sószórást. Az éjszakai órákra a szél is tovább erősödhet, emiatt is fokozott óvatosságot kérnek az autósoktól.

Készültség a Balatonnál

A várható viharos idő miatt a Balaton déli partján több helyen másod-, illetve harmadfokú vízkárelhárítási készültséget rendeltek el. Siófokon – egyelőre csak elővigyázatosságból – több helyen is homokzsákokat rakott ki az önkormányzat a tóparti utcák végébe, hogy az erős hullámok ne öntsék el az alacsonyabban fekvő területeket.

A városban már napok óta nyitva van a Sió-zsilip, a Balaton átlagos vízszintje kilenc centiméterrel haladja meg a szabályozási szintet. A csatorna mentén található szántóföldeken sok helyen áll a belvíz, mivel a töltésen átszivárog a víz az alacsonyabban fekvő területekre.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!