2019. augusztus 23.,
péntek, Bence napja

Figyelem: a Magyar Posta nevében vernek át embereket

Hír TV

2018. augusztus 24., péntek 11:35

Újabb hamis hirdetés jelent meg internetes oldalakon, amelyben a Magyar Posta logóját felhasználva nyereményjátékot hirdetnek és klikkelésért cserébe komoly értékű nyereményeket ígérnek – írja honlapján az állami cég.

Felhívják figyelmet, hogy a Magyar Posta Zrt.-nek jelenleg nincs olyan nyereményakciója, amellyel telefonkészüléket lehet nyerni. Akcióit, nyereményjátékait a hivatalos csatornákon hirdeti, böngészés közben felugró ablakként, honlapokba beépülő hirdetésként nem jelenik meg. A Posta által meghirdetett akciókhoz minden esetben tartozik játékszabályzat, így ha azt az adott weboldalon nem találja, gyanakodjon, és javasolják az ablak bezárását.

Az utóbbi hetekben ismét jelezte néhány ügyfél, hogy a Magyar Posta nevében hívták fel őket ismeretlenek és érkező vagy át nem vett küldeményre hivatkozva személyes adatokat szerettek volna megtudni.

„Fontos tudni, hogy a Magyar Posta telefonon nem kér be érzékeny személyes adatokat, ezért ha ilyen történik, járjanak el kellő körültekintéssel és amennyiben lehetséges, kérjük, tájékoztassák a Magyar Posta ügyfélszolgálatát (06-1-767-8282)” – áll a közleményben.