2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Fideszes kapcsolatok nélkül ma nem lehet labdába rúgni

Hír TV

2018. április 2., hétfő 09:32, frissítve: hétfő 12:55

Még a Fidesz-szavazók negyede szerint is nőtt a korrupció 2010 óta – derül ki abból felmérésből, amit a Republikon Intézet készített, a 24.hu megbízásából.

A kormánypárti szavazók jelentős többsége úgy gondolja, a korrupcióban érintettek érdemtelenül gazdagodnak meg, harmaduk szerint pedig ma nem lehet sikeres vállalkozásba fogni fideszes kapcsolatok nélkül.

Nem kerülték el a kormánypárti választókat az uniós támogatásokkal kapcsolatos botrányokról szóló hírek sem; 44 százalékuk úgy látja, ha továbbra is szabálytalanul költi el a kormány az uniós pénzeket, büntetésre számíthat.

A Transparency International Magyarország is készített a témában több, hasonló felmérést. A válaszokból akkor az derült ki, hogy bár a megkérdezettek nagy százaléka tisztában van a korrupció mértékével, szerintük az kormányfüggetlen.

„A korrupció mondjuk az ellenzéki perspektívából nézve szükséges, de nem elégséges feltétele annak, hogy az emberek az ellenzékre szavazzanak. Azért nem elégséges, mert az emberek, Magyarországon legalábbis úgy gondolkoznak, hogy a korrupció tulajdonképen kormányfüggetlen. Tehát kormányok jönnek, kormányok mennek, de a korrupció marad” – nyilatkozta Martin József Péter ügyvezető igazgató.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!