2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Fidesz: Rémhírt terjeszt az ellenzék a miskolci vagyonkezelőről

Rémhírterjesztés. Így reagált a miskolci Fidesz arra a hírre, mely szerint kritikus pénzügyi helyzetben van a Miskolci Önkormányzati Vagyonkezelő. Az ellenzéki városvezetés egy vizsgálati jelentés alapján állítja, hogy a Miskolc Holding a fizetésképtelenség határán egyensúlyoz. A helyi Fidesz szerint azonban ezek rémhírek és rontják a város megítélését.

  • Fidesz: Rémhírt terjeszt az ellenzék a miskolci vagyonkezelőről

Az októberi választások után kezdeményezte az önkormányzati cégeket tömörítő Miskolc Holding pénzügyi átvilágítását az ellenzéki városvezetés. A vizsgálat szerint a vállalat fizetésképtelenné vált volna, ha a már kimerített 7 milliárd forintos folyószámla hitelkeretet nem emelik az év végén 9 milliárdra.

"A Holding átvilágításának legfontosabb mérőszáma, és legfontosabb eredménye, hogy december 31-én az úgynevezett folyószámlahitel hétmilliárd forint értékben ki volt használva, ami magyarul azt jelenti, hogy a kassza mínusz hétmilliárd forinton állt, tehát az előző városvezetés és az előző holdingvezetés a Miskolc Holding kasszáját mínusz hétmilliárd forinttal adta át."

- jegyezte meg Simon Gábor, a Miskolc Holding Zrt. felügyelőbizottsági elnöke.

A helyi Fidesz alaptalannak nevezte a fizetésképtelenségről szóló híreket. A párt helyi frakcióvezetője szerint Miskolc eladósodása a 2002 és 2010 közötti időszakra esik, amikor a baloldali városvezetés évente átlagosan 4-5 milliárd forint hitelt vett fel. Amikor 2010-ben a Fidesz-KDNP átvette a várost az adósság már 36 milliárd Forint volt.

"Az ilyen és ehhez hasonló közlemények, amelyek az elmúlt napokban napvilágot láttak a Miskolc Holding, illetve Miskolc város gazdasági helyzetével kapcsolatban, ezek túl azon, hogy alaptalanok, Miskolc versenyképességét nagymértékben rontják, hiszen Miskolc egyik legnagyobb vállalatának a pénzügyi helyzetéről közöl alaptalan információkat. 2010 és 2019 között nagy munka eredményeként közel 200 milliárd forint működő tőke érkezett Miskolcra, azokon a beruházókon, befektetőkön keresztül, akik Miskolcra érkeztek, és félő, hogy az ilyen közlemények rontják Miskolc versenyképességét."

- mondta telefonon Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

A politikus hozzátette - Miskolc jelenlegi adóssága 14 milliárd forint, ebből a tényleges hátralék 3, 5 milliárd, amely a gázüzemű buszok beszerzéséhez kapcsolódik.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!