2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Fidesz: Pikó András adjon tájékoztatást a józsefvárosi közétkeztetésről!

Tájékoztatást követel a helyi közétkeztetéssel kapcsolatos helyzetről a józsefvárosi Fidesz. Mint írják: Elindult a tanév, újra teljes kapacitással működnek az óvodák, iskolák. A közvélemény mégsem tudhatja, hogy a korrupciógyanús menzabotrányba keveredett Pikó András vezette önkormányzat miképpen kívánja megoldani a kerületi gyermekek, idősek és rászorulók közétkeztetését Józsefvárosban. Hozzáteszik: A szolgáltatást igénybe vevő családoknak, időseknek, rászorulóknak joguk van tudni, mire számíthatnak az elkövetkező időszakban.

  • Fidesz: Pikó András adjon tájékoztatást a józsefvárosi közétkeztetésről!

Megkezdődött a tanév, újra teljes kapacitással működnek az óvodák, iskolák, a közvélemény mégsem tudhatja, hogy a korrupciógyanús menzabotrányba keveredett Pikó András vezette önkormányzat miképpen kívánja megoldani a kerületi gyermekek, idősek és rászorulók közétkeztetését Józsefvárosban - mutatott rá a VIII. kerületi Fidesz a Magyar Hírlaphoz eljuttatott közleményében.

A józsefvárosi Fidesz emlékeztet: a menzabotrány tavasszal robbant, amikor A Fidesz-KDNP józsefvárosi frakciója kénytelen volt a Közbeszerzési Hatósághoz fordulni, mivel Pikó András kétes módon, a koronavírus-veszélyhelyzet utolsó napjait kihasználva egymaga döntött egy új céggel való szerződéskötés mellett, és írt azzal alá több százmillió forint összegű szerződést.

"Botrányos, hogy Pikó András az eljárás során előbb nevezte meg a nyertest, minthogy az eljárást egyáltalán lefolytatta volna. Az eljárás részletei továbbra sem nyilvánosak, ugyanis a baloldali városvezetés rejtegeti a dokumentumokat a közvélemény elől" - hangsúlyozza a Fidesz, hozzátéve: a Közbeszerzési Hatóság érvénytelenítette a baloldali polgármester által megkötött szerződést, egyúttal bírságot is kiszabott, amelynek értelmében Pikó András szabálytalan eljárása miatt 50 millió forintos büntetést kell kifizetnie Józsefvárosnak.

"Felszólítjuk Pikó Andrást, hogy ne országos politikai témákkal próbálja elterelni a figyelmet botrányairól, hanem haladéktalanul informálja a józsefvárosi lakosokat a közétkeztetéssel kapcsolatos helyzetről" - szólította fel a polgármestert a Fidesz, kiemelve: a közétkeztetést igénybe vevő családoknak, időseknek, rászorulóknak joguk van tudni, mire számíthatnak az elkövetkező időszakban.

"A koronavírus-járvány okozta helyzetben különösen visszatetsző az, hogy az önkormányzat baloldali vezetése arra sem méltatja a kerületben élőket, hogy tájékoztassa őket a baloldali korrupciógyanús ügy miatt kialakult tarthatatlan helyzetről. Pikó Andrástól elvárjuk, hogy hozza nyilvánosságra a szabálytalan eljárás részleteit. A józsefvárosiaknak joguk van tudni, hogy milyen módon akart titokban elkölteni több százmillió forintot a baloldali vezetésű Józsefvárosi Önkormányzat" - zárul a közlemény.

Hír TV, Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!