2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Erdély és Románia

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Fidesz: Kisajátította az egri vezetés a vírus elleni védekezésre szánt pénzt

Párt-számlára gyűjtötte a koronavírus elleni védekezésre szánt adományokat Eger polgármestere- állítja a helyi Fidesz. Mirkóczki Ádám, a balliberális koalíciót képviselő "Egységben a Városért Egyesület" számlájára várta az összegeket, mert szerinte az önkormányzatnak nincs lehetősége adomány-számlát létrehozni. A nagyobbik kormánypárt frakció-vezetője szerint ez nem igaz, és felszólította a városvezetőt, hogy számoljon el a befolyt pénzzel.

  • Fidesz: Kisajátította az egri vezetés a vírus elleni védekezésre szánt pénzt

Felkészülten várja Eger a koronavírus második hullámát- jelentette be a város polgármestere. A településen jelenleg tíz fertőzöttről tudni, míg a járvány első részében egyetlen ember sem lett bizonyíthatóan beteg. A járvány elleni küzdelemhez szükséges pénzek egy részét adományokból fedezték.

A Fidesz szerint azonban a hozzájárulásokat nem önkormányzati, hanem a pártegyesületi számlára várta a polgármester.

Az Egységben a Városért Egyesület létrehozott egy adományszámlát, amire várta az adományokat. Érkeztek is adományok, ezekről tételes kimutatásunk van. A következő közgyűlésen szerintem be is fogunk számolni az utolsó fillérre pontosan, hogy mire költöttük. Hozzáteszem, a legtöbb összeg ezekből mind-mind a szociális élelmezésre ment

- mondta Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere. 

Ez a fajta adományszámla az Egységben a Városért Egyesület tulajdonában van, hiszen az önkormányzat nem kezelhet ilyen módon adományokat. Ez egy ordas hazugság volt a polgármester részéről

A helyi Fidesz azt állítja, létezett önkormányzati adományszámla, amelyet tavaly októberben át is vett a polgármester a korábbi városvezetéstől. Oroján Sándor azt is kifogásolta, hogy Mirkóczki Ádám, ígéretével ellentétben nem hozta nyilvánosságra, mire költötték a befolyt összegeket. 

Szeptembert írunk. Nemhogy folyamatában, de utólag sem számolt el ezekkel a pénzekkel. Felháborítónak tartjuk azt, hogy egy hazugságon alapulva egy pártegyesület részére gyűjtöttek pénzadományokat, és azzal egészen a mai napig nem számoltak el, sőt, még a tavalyi éves pénzügyi beszámolójukat sem tették közzé, amire törvény kötelezné őket

- fogalmazott a Fidesz-KDNP frakcióvezetője, Oroján Sándor.

Az egri Fidesz felszólította a polgármestert, hogy napokon belül számoljon el az adományként befolyt pénzzel, és kezdeményezik, hogy a következő közgyűlésen hozzanak létre egy elkülönített adományszámlát a koronavírus elleni védekezésre.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!