2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Fidesz: Kiderült, hogy kamu a Karácsony-féle klímavészhelyzet

A Fidesz értékelése szerint kiderült, hogy a Karácsony-féle klímavészhelyzet egy kamu.

  • Fidesz: Kiderült, hogy kamu a Karácsony-féle klímavészhelyzet

Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese keddi sajtótájékoztatóján azzal indokolt: a fenntartható fejlődés bizottságában Karácsony Gergely kérdéseket kapott arról, hogy mi is az a klímavészhelyzet, a válaszából pedig az derült ki, hogy semmilyen konkrét intézkedési tervük nincs. "Így kénytelenek vagyunk azt gondolni, hogy ez egy politikai PR-fogás és egy kamu, amit ők itt bedobtak a Fővárosi Közgyűlésben. De konkrét dolgokra is rákérdeztünk és szerettünk volna válaszokat kapni arra, vonatkozóan is, hogy a sajtóban korábban többször is megjelent Budapestről kitilthatják, vagy részben kizárhatják a dízel autókat, de erre sem kaptunk választ, hogy ezt mikor tervezik, nem kaptunk arra választ, hogy ezt hogy fogják értesíteni a fővárosban élőket és arra sem kaptunk választ, hogy egyébként ez területileg pontosan melyik kerületeket, milyen kerületeket érinthet" - fogalmazott Böröcz László.

A kormánypárti képviselő hozzátette, a bizottsági ülésen arra sem kaptak konkrét választ, hogy mikor és a város mely területeiről akarják kitiltani a dízel, illetve a benzines autókat, és erről hogyan értesítik a fővárosiakat. Ezért továbbra is várják, hogy Karácsony Gergely ismertesse álláspontját ezekben a témákban.

Hangsúlyozta: a Fidesz számára nagyon fontos a környezet védelme és a klímaváltozás elleni küzdelem, hiszen - mint mondta - "mindannyian tiszta vizet, tisztább levegőt szeretnénk".

MTI, Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!