2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Kormányinfó

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Fidesz: Karácsony tetemes kárt okozott Zuglónak

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt a zuglói önkormányzat számláján lévő négymilliárd forintról beszélt sajtótájékoztatóján, de kiderült, ebből 3,8 milliárdot a főváros utalt át tegnap. A Fidesz szerint Karácsony Gergely tetemes kárt okozott az elmúlt öt évben zuglónak. A párt budapesti szóvivője azt mondta: romba döntötte a költségvetést és elszabotálta a zuglóiaknak megígért ingyenes parkolást is.

  • Fidesz: Karácsony tetemes kárt okozott Zuglónak

Februárban hozta nyilvánosságra a kormánypártinak nem mondható 24.hu, hogy Zuglóban a parkolás majd egymilliárd forint veszteséget termelt Karácsony Gergely polgármestersége alatt, 2017-től. Az összegeket az önkormányzat jegyzője adta ki az egyik képviselőnek.

"Ezek a számok nem valósak, higgye el nekem, pontosan ismerem ezeket!" - mondta Karácsony Gergely. 

Gyakorlatilag hazugsággal vádolta a jegyzőt Karácsony Gergely. Ahogy zugló polgármestere szerint az sem igaz, amit szintén a jegyző mondott az önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatban tavaly december 14-én. Az Origo birtokába került dokumentum szerint Papp Imre úgy fogalmazott: "Zugló valójában hitelből él. Csoda, hogy a zuglói költségvetés még működőképes." Karácsony Gergely tagadja, hogy hitelből élne a kerület.

A főpolgármester tegnap az Inforádióban azt mondta: nekik köszönheti Karácsony Gergely, hogy ennyi pénz van az önkormányzat számláján.

Az Inforádió felvétele, 2019.10.10. Tarlós István, főpolgármester: 

"A főváros ma reggel utalt nekik 3,8 milliárd forint iparűzési adót, amit mi szedünk be. És mivel ilyen eredményesen szedtük be, ezért zugló ilyen sokat tudott kapni. Ha azt mondja, hogy 4 milliárdjuk van ma az egyszámlán, de ebből 3,8-at ma kaptak, akkor hogyan állhatott tegnap a zuglói önkormányzat?"

Zugló független polgármester-jelöltje is egyetértett a jegyzővel. Várnai László szerint zugló egyensúlyát annak köszönheti, hogy fejlesztések maradtak el. Példaként említette az Egressy tér felújítását, szakrendelők felújítását.

A Fidesz Budapesti szóvivője szerint Karácsony Gergely tetemes kárt okozott a kerületnek az elmúlt öt évben.

"A romba döntött költségvetés, és a sorozatos titkolózásai mellett felháborító hogy a zuglóiaknak megígért ingyenes parkolást teljesen elszabotálta. A kerületben élőknek már 121 napja, vagyis több, mint négy hónapja nem kellene fizetniük a parkolásért A kedvezmény nemcsak az otthonuknál illetné meg őket, hanem bárhol - az iskoláknál, szakrendelőknél, bevásárláskor.. Karácsony Gergely alkalmatlan végrehajtani egy egyszerű határozatot. Hajmeresztő, hogy ráadásul maga is megszavazta azt a testületben." - hangsúlyozta Zsigmond Barna Pál. 

A Fidesz országos közleményében pedig azt írta: Karácsony Gergely alkalmatlanságát még saját szövetségesei is látják, Gyurcsányék sem bíznak a győzelmében és ő maga beszélt arról, hogy a szocialisták fenyegetésekkel tartják sakkban.

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Élő közvetítés a Kormányinfóról + videó

Élő közvetítés a Kormányinfóról + videó

Mit, miért tesz a kormány? – címmel tartják meg a legújabb Kormányinfót, amit szokásunkhoz híven élőben közvetítünk televíziónkban, Facebook-oldalunkon és itt a honlapon is ebben a folyamatosan frissülő cikkben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!