2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Fidesz: Karácsony Gergely feléli Budapest elmúlt tíz évben megspórolt tartalékait

Karácsony Gergely főpolgármester két év alatt feléli Budapest elmúlt tíz évben megspórolt tartalékokait, "ezzel folytatva a Demszky-korszak hibás gazdaságpolitikáját" - közölte a Fidesz fővárosi szervezete szombaton a Facebook oldalán. A kormánypárt bejegyzésében arra reagált, hogy Karácsony Gergely pénteken kihirdette a fővárosi önkormányzat 2021-es összevont költségvetését a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva.

  • Fidesz: Karácsony Gergely feléli Budapest elmúlt tíz évben megspórolt tartalékait

A Fidesz úgy fogalmazott, a főpolgármester "egy év hatalomérzet után pedig az ellenzékkel való egyeztetésnek még a látszatára sem ad".

Karácsony Gergely egyszemélyben, az ellenzékkel történő bármiféle egyeztetés nélkül döntött a főváros több száz milliárdos jövő évi büdzséjéről, ezzel olyat tett, ami Budapest történetében még nem fordult elő - fejtették ki.

Azt írták, a főpolgármester pénteken 13 órára hívta a frakció képviselőit magához. "Tíz perccel a kezdés előtt ugyan jelezte kollegáján keresztül, hogy késni fog, de aztán meg sem jelent!" - tudatták, hozzátéve, becsülettel készültek, tucatnyi módosító indítványt tettek. "Megbeszéltük volna ezeket... Másfél óra után dolgavégezetlenül hazamentünk" - tették hozzá.

A Fidesz kitért arra is: pénteken késő délután értesülhettek arról, hogy Karácsony Gergely saját maga elfogadta a jövő évi költségvetés fő számait. "Ráért volna februárban, a közgyűlés nyilvánossága előtt, de ez valamiért nem fér bele Karácsony demokráciafelfogásába" - írták, hozzátéve: "most kellett, az átlátható döntéshozatal és a nyilvánosság minimuma nélkül".

"Gratulálunk, főpolgármester úr! Boldog Karácsonyt!" - zárta bejegyzését a kormánypárt budapesti szervezete.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!