2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Fidesz: Gyurcsányék gyűlölik a határon túli magyarokat

A Fidesz-frakció szerint a Demokratikus Koalíció (DK) eddig nem kifogásolta azt az uniós irányelvet, ami lehetővé teszi a határon túli magyar állampolgárok szavazati jogát az Európai Parlamenti (EP) választáson, így ebből is látszik, hogy valójában csak a határon túli magyarokat gyűlölik.

  • Fidesz: Gyurcsányék gyűlölik a határon túli magyarokat

A Fidesz képviselőcsoportja közleményében a DK-s Vadai Ágnes szerdai nyilatkozatára reagált, amely szerint a DK határozottan ellenzi, hogy az Európai Unión kívül élő magyar állampolgárok szavazhassanak a jövő évi EP választáson.

A nagyobbik kormánypárt frakciója jelezte: Magyarország uniós irányelvnek tesz eleget, amikor lehetővé teszi a határon túli magyar állampolgárok szavazati jogát. "Érdekes, hogy a Gyurcsány-párt ezt az irányelvet nem kifogásolta, ebből is látszik, hogy valójában csak a határon túli magyarokat gyűlölik. Saját állampolgárainktól elvennék a szavazati jogot, miközben az európai baloldal a migránsoknak szavazati jogot akar adni" - írták.

A kormány múlt héten pénteken nyújtotta be az Országgyűlésnek a választásokkal kapcsolatos törvények módosításáról szóló javaslatát, amely megteremtené az uniós lakóhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok számára az aktív választójog gyakorlásának lehetőségét az Európai Parlament tagjainak választásán. A javaslat indoklásában az Európai Unió Tanácsának egy 2018-as határozatára hivatkozik, amely arra ösztönzi a tagállamokat, hogy az uniós lakóhellyel nem rendelkező állampolgáraik számára is teremtsék meg az EP-választáson való részvételt.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!