2020. szeptember 27.,
vasárnap, Adalbert napja

Fidesz: Bújtatott adóemelést vezetett be az ellenzéki városvezetés Vácott

Hír TV

2020. július 15., szerda 16:52

Semmibe veszi az ellenzéki váci vezetés a város ingatlan tulajdonosait - állítják tiltakozók. Matkovich Ilona polgármester a pandémia alatt egy személyben hozott egy olyan rendeletet, amely aránytalan terhet ró a város lakóira. A helyiek petíciót nyújtottak be a rendelet ellen, de hónapok óta válaszra sem méltatják őket. A helyi Fidesz szerint a rendeletmódosítás nem más, mint bújtatott adóemelés.

Hónapok óta semmibe veszi a Váciakat a város ellenzéki vezetésű önkormányzata. Nem kapnak választ sem hivatalos leveleikre, sem pedig arra a petícióra, amelyben a város lakói a rájuk rótt aránytalan terhek miatt tiltakoznak.

Matkovich Ilona polgármester egy a pandémia alatt egy személyben hozott rendeletével visszaterhelte az ingatlantulajdonosokra a házuk előtti közterület egészének tisztán tartását. Az új rendelet az eddigi két méterről az ingatlan előtt húzódó út vonaláig növeli azt a távolságot, amit a tulajdonosnak kell saját költségén karban tartani.

Vác egyik Fideszes képviselője szerint az önhatalmú rendeletmódosítás egyenlő egy adóemeléssel.

A város ellenzéki polgármestere azt állítja: ők nyitottak a párbeszédre. A közgyűlés tagjai azt mondták, nemcsak a civilek, ők sem kaptak hivatalos tájékoztatást a várostól az ügyben. A polgármester viszont azt mondja, a városháza minden esetben elküldte a választ a hivatalos kérdésekre.

Az elmúlt hetekben híradónk több kérdésben kereste e-mailben Matkovich Ilona polgármestert, választ azonban egyszer sem kapott.

 

Hír TV