2020. február 22.,
szombat, Gerzson napja

Fidesz: azok a Gyurcsányék beszélnek, akik szegregálták a roma gyerekeket

MTI

2020. január 23., csütörtök 17:38

Azok a Gyurcsányék beszélnek, akik szegregálták a roma gyerekeket és elszegényítették a családokat - reagált a Fidesz csütörtökön közleményben Niedermüller Péter (DK) nyilatkozatára.

Az ellenzéki politikus, a VII. kerület polgármestere sajtótájékoztatóján azt mondta: a Demokratikus Koalíció azt kéri, hogy a nehéz sorsú gyermekek minden lehetséges segítséget kapjanak meg az oktatásuk során.

A Fidesz a közleményében azt írta: "elképesztő, hogy azok a Gyurcsányék beszélnek, akik kormányzásuk idején szegregálták a roma gyerekeket, többek között Gyöngyöspatán is, és elszegényítették a családokat". Százezreket hagytak segélyen, munka nélkül tengődni és még sorozatos megszorításokkal is elszegényítették őket - tették hozzá.

Emellett alig teljesült pár ígéret Niedermüller Péter választási programjából több mint száz nappal az önkormányzati választás után. Az erzsébetvárosi DK-s polgármester huszonnyolc vállalása maradt beváltatlan. Az alpolgármesterek számát viszont eggyel növelte a Gyurcsány-párti politikus, többletkiadást okozva ezzel a kerületi költségvetésnek.

"Nem 100 nap alatt kell megvalósítani a programot, hanem öt év alatt, és mi a legjobb úton járunk efelé. Gyorsan azt is hozzáteszem, hogy az elmúlt száz napban a legfontosabb feladatunk sajnálatos módon az volt, hogy az előző önkormányzatnak a, hogy mondjam, kezeletlen ügyeit próbáltuk meg elintézni."

- jegyezte meg Niedermüller Péter, a DK VII. kerületi polgármestere.

A Fidesz kormányzása óta - mint írták - segély helyett munkából élnek a legalacsonyabb iskolázottságúak is, jelentősen nőtt a romák foglalkoztatása és tanulási aránya, 1,3 millióval kevesebb embert fenyeget a szegénység, a szegénységben élő gyermekek létszáma megfeleződött. Továbbá támogatják, hogy az oktatásban hátrányt szenvedett gyöngyöspatai gyermekeket oktatási programokkal kárpótolják - áll a Fidesz közleményben.

MTI, Hír TV