2020. február 27.,
csütörtök, Edina napja

Fidesz: Az ellenzéket nem a gyerekek, hanem a kampány érdekli

Hír TV

2019. augusztus 30., péntek 16:04

Az ellenzéket nem a gyerekek, hanem az önkormányzati választási kampány és a saját hatalmi játszmáik érdeklik - reagált a Fidesz arra, hogy öt ellenzéki frakció pénteken bejelentette, Alkotmánybíróságon támadják meg a köznevelési törvény módosításait.

Az MSZP, a DK, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd sajtótájékoztatóján a szocialista Kunhalmi Ágnes azt mondta, hogy a kormánypártok által elfogadott módosítások súlyos jogsértéseket okoznak, ezért fordulnak az Alkotmánybírósághoz.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében erre reagálva azt írta: az ellenzéket nem a gyerekek, hanem az önkormányzati választási kampány és "a saját hatalmi játszmáik érdeklik".

"Ha valóban a gyermekek és az oktatás érdekelné őket, akkor megszavazták volna az eddigi családtámogatásokat, és azt, hogy 2020-ban 645 milliárddal többet fordítsunk az oktatásra, mint amennyit a baloldal fordított" - olvasható a nagyobbik kormánypárt közleményében.

Hozzátették: a köznevelési törvény módosítása a gyermekek érdekeit védi.

"Az ellenzék azonban, ahogy szokta, most is hazudozik és a Soros-szervezetekkel együtt saját politikai kampányakciójához akarja felhasználni a diákokat, a pedagógusokat és a szülőket" - jegyezték meg.

MTI