2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Belföld

Fidesz: a tömeges bevándorlás helyett a gyermekek támogatása a jó megoldás

Nem elég az ellenzéknek a családvédelmi akcióterv – derült ki az erről szóló általános vitán, a Parlamentben. Az MSZP és a DK például azzal vádolta a kormányt, hogy 9 év alatt nem tettek eleget a családokért. A Fidesz szerint azonban a tömeges bevándorlás helyett a gyermekek támogatása a jó megoldás a demográfiai problémákra.

  • Fidesz: a tömeges bevándorlás helyett a gyermekek támogatása a jó megoldás

Évértékelő beszédében jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a hétpontos családvédelmi akciótervet, amellyel a gyermekvállalást segítené a kormány. A javaslat általános vitája kedden kezdődött az Országgyűlésben. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a családvédelmi akcióterv a családok és a gyermekek biztonságát jelenti.

„Segítsük a fiatalokat abban, hogy gyermekvállalási tervüket megvalósíthassák, másrészt pedig segítsünk azoknak a családoknak, ahol már megszülettek a gyermekek, hogy ezeket a gyermekeket minél jobb körülmények között tudják nevelni. Ezért dolgozunk 2010 óta és ezért is vagyunk hálásak azért a bizalomért amit a választóktól kaptunk három egymást követő választáson is, amikor megerősítettek bennünket abban, hogy jó úton járunk” – mondta Novák Katalin.

A Jobbik szerint a kormány nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy a demográfiai mutatók javuljanak.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP vezérszónoka szerint az eddigi családokat segítő programok rosszak voltak. „Amikor én ezt az intézkedéscsomagot meghallottam, én megmondom őszintén és a saját képviselőtársaim nevében is beszélhetek, szerintem minden ellenzéki képviselőtársam nevében, hogyha a családokról beszélünk, a családok megsegítéséről, és arról, hogy gyerekeket hogyan kellene Magyarországon támogatni, a családokat, akkor abban egyetérthetünk, hogy 9 év kormányzás után tegyenek már le valami jó programot az asztalra, és támogatni fogjuk” – így Bangóné Borbély Ildikó.

Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője szerint a családvédelmi akcióterv annak beismerése, hogy a kormány az elmúlt években nem tett eleget a családokért. „Az a baj, hogy önök ebből az egész csomagból leginkább az embert hagyják ki. Azt az embert, aki nem feltétlenül azon gondolkodik amikor gyermeket vállal, hogy lesz-e eggyel több ülés az autóban, és nem aszerint vállal gyereket, hogy önök adnak-e nekik kedvezményes hitelt, és ha még egyet szülünk és még egyet szülünk. Hanem egyszerűen nyugodt viszonyokra van szükség egy országban” – így Gréczy Zsolt.

Vannak olyan országok, melyek az idegen kultúrájú emberek betelepítésével kívánják orvosolni a demográfiai problémákat. Ezzel szemben a Fidesz a családok támogatásában látja a megoldást – jelentette ki Selmeczi Gabriella a Fidesz országgyűlési képviselője, aki hozzátette: az ellenzék eddig nem segítette a kormányt ebben.

„A szocialisták és a DK-sok az elmúlt években sem támogatták a családokat segítő intézkedéseket, például a családi adórendszer bevezetését, a kétgyermekesek családi adókedvezményének az emelését, a gyed extrát sem támogatták, a hároméves gyes támogatását sem támogatták, és a családi otthonteremtési program támogatását sem támogatták” – emlékeztetett.

Novák Katalin Család és ifjúságügyért felelős államtitkár korábban azt nyilatkozta, hogy a családvédelmi program akár július elsejétől életbe léphet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!