2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Belföld

Fidesz: a DK örömmel támogatná az illegális migrációt

Dobrev Klára „lehazudja” az unió bevándorláspárti terveit, miközben a DK-s EP-képviselők Brüsszelben megszavazzák azokat – ezt mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hidvéghi Balázs egy előző napi televíziós interjúra reagált, melyben Gyurcsány Ferenc, DK-s EP-listát vezető felesége az állította, hogy nem léteznek bevándorláspárti tervek és nincsenek bevándorláspárti politikusok sem az unióban, sem Magyarországon.

  • Fidesz: a DK örömmel támogatná az illegális migrációt

Magyarországon csak figyelemelterelés miatt tartják napirenden a migráció kérdését – ezt mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Dobrev Klára. A DK EP-listavezetője szerint a magyar kormánypolitikusok valótlan problémákat fújnak fel.

„Nincsenek bevándorláspárti tervek, nincsenek bevándorláspárti politikusok, nincs olyan ember az Európai Unióban és a magyar politikában sem, aki az illegális migrációt támogatja, nincsenek ilyen civilszervezetek, nincsenek ilyen titkos társaságok” – mondta Dobrev Klára.

A Fidesz szerint Dobrev Klára „lehazudja” a bevándorláspárti terveket. Hidvéghi Balázs azt mondta: Gyurcsány Ferenc feleségének tudnia kellett arról, hogy a DK-s EP képviselők, Niedermüller Péter és Molnár Csaba, decemberben megszavazták a migránsvízumok bevezetéséről szóló európai parlamenti jelentést. Megjegyezte: Niedermüller kezdeményezője volt a Menekültügyi Ügynökség felállításáról szóló javaslatnak is. Hidvéghi Balázs utalt Gyurcsány Ferenc egy korábbi nyilatkozatára is, amely szerint Magyarországnak javára válna, ha befogadná a bevándorlókat.

„Nincs kétségünk afelől, hogy DK ezt örömmel támogatná és meg is szavazná, hiszen ők kezdettől támadják a magyar határkerítést és a határvédelmet. Ugye Gyurcsány Ferenc személyesen demonstrált Röszkénél a határkerítés építése ellen, Niedermüller Péter, a képviselőjük pedig úgy fogalmazott egy interjúban Brüsszelben, hogy ő lebontaná a kerítést, jöjjenek csak hozzánk az emberek” – mondta a kormánypárti politikus.

Hidvéghi Balázs hozzátette: Dobrev Klára és a DK itthon tagadják a bevándorláspolitika létét, addig képviselőik Brüsszelben aktívan kezdeményezik majd megszavazzák az előkészítő döntéseket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!