2023. 09. 28. Csütörtök Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Fidesz: a baloldali önkormányzatok nem segítik, hanem tovább terhelik a lakosokat, vállalkozásokat

Miközben a kormány a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került családokat és vállalkozásokat igyekszik segíteni, addig a baloldali önkormányzatok a járvány alatt sem segítik, hanem tovább terhelik a lakosságot ás a vállalkozásokat - mondta Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

  • Fidesz: a baloldali önkormányzatok nem segítik, hanem tovább terhelik a lakosokat, vállalkozásokat

A baloldal válságkezelése mindig a megszorításokból áll: így volt kormányzásuk alatt, és most, a koronavírus-járvány idején is ezt az utat választották - tette hozzá a kormánypárti politikus.

Böröcz László hangsúlyozta: amíg a kormány gazdaságvédelmi intézkedésekkel, adócsökkentésekkel segít, addig a Karácsony Gergely által vezetett fővárosi önkormányzat a Budapesten működő vállalkozások megadóztatását készíti elő.

Arról is beszélt, hogy miközben a fővárosi vendéglátóhelyek a túlélésért küzdenek, aközben V. Naszályi Márta (Párbeszéd), az I. kerület polgármestere egyes esetekben háromszorosára emeli a vendéglátóhelyek teraszai után fizetendő közterület-használati díjakat.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese rámutatott: ezzel szemben a fideszes vezetésű V. kerületi önkormányzat ugyanezeket a közterület-használati díjakat a felére csökkentette a helyi vállalkozások segítése érdekében.

A "baloldali sarcpolitika" további példájaként említette, hogy a DK-s Niedermüller Péter vezette Erzsébetvárosban az építményadót emelték meg, Kispesten pedig Gajda Péter MSZP-s polgármester a piaci árusokat sarcolja.

Hasonlóképpen az emberekkel akarja megfizettetni a járvány okozta válságot többek között Miskolc, Ózd, Eger, Gyöngyös, Vác, Baja, Aba és Budakalász baloldali vezetése - jegyezte meg Böröcz László, úgy fogalmazva: ezeken a településeken egymást érik a megszorítások, az adóemelések, a lakbér- és bérletidíj-emelések, sőt van, ahol a temetkezési és közlekedési díjakat emelték. "Fizetést csökkentenek vagy egyenesen elbocsátják a dolgozókat, a családokat pedig bölcsődei gondozási díj befizetésével terhelik" - mondta.

Összegzése szerint a baloldal nemcsak a parlamentben nem segíti a járvány elleni védekezést, hanem azokon a településeken, ahol ők vannak hatalmon, még tovább növelik a lakosok és a vállalkozások terheit.

Arra a felvetésre, hogy Szabó Tímea (Párbeszéd) visszavonta azt a javaslatát, amely szerint a nyugdíjasoknak gyakorlatilag megtiltanák a fővárosi közlekedési eszközök használatát, a politikus úgy reagált: megdöbbentő, amit a Párbeszéd művel, de komolytalanná is teszi egyben a pártot. A baloldali ellenzék politikai cirkuszt csinál minden ügyből - fogalmazott.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Top10 - Térjünk a lényegre!

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Brüsszel megtiltaná, hogy magunk döntsünk  a sorsunkról

Vezércikk: Brüsszel megtiltaná, hogy magunk döntsünk a sorsunkról

Az Európai Unió intézményei vagyis az Európai Bizottság és az Európai Tanács egyre inkább birodalmi törekvéseket mutat, folyamatosan csökkenteni igyekszik a tagállamok szuverenitását. A kelet-európai országok viszont már megtapasztalták, milyen az, amikor egy központi bizottság és egy tanácsi (szovjet)unió irányít minket. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.
Milliárdos hitelt kap Lengyelország Washingtontól

Milliárdos hitelt kap Lengyelország Washingtontól

Lengyelország kétmilliárdos hitelt kap haderőfejlesztésre Amerikából, ez lehet a hallgatás ára hogy ne kritizálják Ukrajnát. Az USA közben azt kéri váltsák le a teljes ukrán legfelsőbb bíróságot. A stúdióban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel beszélgettünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

300 millió a harkányi egészségügynek

300 millió a harkányi egészségügynek

300 millió forintos egészségügyi beruházást adtak át a Harkányi Termál Rehabilitációs Központban. A projekt, mely egy nagyobb fejlesztés utolsó része, a járóbeteg ellátást érinti.
Jövőt épít Hangony

Jövőt épít Hangony

15 férőhelyes, mini bölcsődével gazdagodott a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Hangony. Amellett, hogy a településen sok a kisgyermekes család, a munkahelyteremtés is fontos tényező volt a fejlesztés szempontjából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!