2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Bajkai: a baloldali önkormányzat nem segíti, hanem megsarcolja a vállalkozásokat

A válságban a baloldali önkormányzat nem segíti, hanem megsarcolja a vállalkozásokat - jelentette ki Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője szombaton.

  • Bajkai: a baloldali önkormányzat nem segíti, hanem megsarcolja a vállalkozásokat

Bajkai István az MTI-hez eljuttatott videofelvételen hangsúlyozta: a koronavírus-járvány rengeteg vállalkozást hozott nehéz helyzetbe, különösen a turizmusból és a vendéglátásból élőket. A főváros VII. kerületében, Erzsébetvárosban is sok helyi vállalkozást "rengetett meg a járvány", sok munkahely és erzsébetvárosi lakó került veszélybe - mondta.

Hozzátette: miközben a kormány segíteni akarja ezeket a vállalkozásokat, számos adócsökkentést, bértámogatást biztosít a számukra, és lehetővé tette azt is, hogy a vendéglátóhelyek közterület-használati díját is elengedjék az önkormányzatok, a "Gyurcsányék vezette" önkormányzat mégis "gátlástalan pénzbehajtásba" kezdett.

Kifejtette: a "gyurcsányista" Niedermüller Péter vezette kerületben a kormányrendelet ellenére behajtják a közterület-használati díjakat, pedig dönthettek volna úgy is, hogy ingyen biztosítják a teraszokat, a közterületet a vállalkozások számára.

"Gyurcsányék" azonban most is a sarcolást választották, nem pedig a vállalkozások támogatását - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy milliós nagyságrendben hajtják be a közterület-használati díjakat annak érdekében, hogy "saját zsebüket tömhessék tele".

Bajkai István közölte: a Fidesz tisztában van Belső-Erzsébetváros problémáival, és úgy gondolja, hogy a lakók, valamint a vállalkozások bevonásával kell a közterület-használat rendjét meghatározni. Helytelennek, sőt kifejezetten károsnak nevezte azt az önkormányzati magatartást, amikor a lakókat és a vállalkozásokat egymással szembe állítják, véleményüket nem kérik ki a közterület-használatról.

A bajban lehet megismerni a baloldal embertelenségét - fogalmazott a kormánypárti politikus.

MTI, Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!