2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Fidesz: A baloldal egyszer már tönkretette az egészségügyet

A Gyurcsány vezette baloldalon ma ugyanazok sorakoznak, akik egyszer már tönkretették az egészségügyet - reagált a nagyobbik kormánypárt a Demokratikus Koalíció hétfői sajtótájékoztatójára az MTI-hez eljuttatott közleményében. Előzőleg az ellenzéki párt azt kezdeményezte, hogy az egészségügyi és a szociális szféra minden dolgozója kapjon százszázalékos, visszamenőleges béremelést.

  • Fidesz: A baloldal egyszer már tönkretette az egészségügyet

A Fidesz felidézte, a baloldali kormányok csak elvettek az egészségügytől, hagyták leépülni a betegellátást. Az egészségügyi életpályát kiszámíthatatlanná tették, megalázóan alacsony bérekért dolgoztatták a dolgozókat, utcára tettek és elüldöztek több ezer ápolót és orvost.

Mindennek ellenére Gyurcsányék még a kórházi napidíjat, illetve a vizitdíjat is bevezették - írták.

Hozzátették, a baloldal sem a veszélyhelyzet alatt, sem most nem képes támogatni a védelmi intézkedéseket, ehelyett kamuvideókkal és kamuhírekkel támadja a járványügyi és egészségügyi dolgozókat, a baloldal egész egyszerűen nem segít az országnak.

Emlékeztettek: a Fidesz 2010 óta pótolja az egészségügytől korábban elvett pénzeket, gondoskodik az ápolók, orvosok utánpótlásáról, emeli a bérüket és a járvány alatt sem hagyja magukra őket. Nyáron az egészségügyi dolgozók 500 ezer forint extrajuttatásban részesültek, és most további összefogásra van szükség, ez az a pillanat, amikor az orvosok bérében áttörő erejű javulást érhetnek el, ezért is fogadta el a kormány a Magyar Orvosi Kamara javaslatát. Az ápolók és az egészségügyi szakdolgozók fizetése novemberben húsz százalékkal emelkedik, 2019 és 2022 között pedig összesen 72 százalékkal. Ha összefogunk, együtt újra sikerülni fog - írták.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!