2021. május 18.,
kedd, Erik, Alexandra napja

Fidelitas: Nincsenek valós tettek a főpolgármesteri ígéretek mögött

2021. április 19., hétfő 21:48

Nem történt előrelépés a környezetvédelem területén a fővárosban, nincsenek valós tettek Karácsony Gergely ígéretei mögött - erre hívta fel a figyelmet a Fidelitas. Illés Boglárka hangsúlyozta: a Fenntarthatósági Témahét kezdetén fontosnak tartották a főpolgármestert emlékeztetni, hogy ígérgetés helyett a város érdekében kell dolgozni.

Több tucatnyi, szeméttel teli zsák a Margitszigeten - annyi hulladékot gyűjtöttek össze vasárnap délelőtt a Fidelitas tagjai.

Teli szemeteszsákok a Főpolgármesteri Hivatal parkolója mellett is - az ifjúsági szervezet arra hívta fel a figyelmet, hogy a város vezetése bár korábban meghirdette a klímavészhelyzetet, de szerintük nincsenek valós tettek az ígéretek mögött.

Nem történt előrelépés a környezetvédelem területén, és a közállapotok is egyre romlanak a fővárosban - erről már a Fidelitas elnöke beszélt. Illés Boglárka hangsúlyozta, a Fenntarthatósági Témahét kezdetén fontosnak tartották, hogy emlékeztessék a főpolgármestert, ígérgetés helyett a város érdekében kell dolgozni.

Bár a Fidelitas politikusai a hétvégén összeszedett hulladék többségét kidobták, egy részét a városból eltávolított szemetesek helyére tették, hogy ezzel is felhívják Budapest vezetésének figyelmét ezek hiányára.

 

HírTV