2021. február 28.,
vasárnap, Elemér napja

Fidelitas: A Jobbik elárulta saját választóit és tagjait

2021. január 22., péntek 15:19

A Jobbik elárulta pártja választóit és tagjait, amikor szövetségre lépett Gyurcsány Ferenccel - erről beszélt a Fidelitas elnöke. Illés Boglárka azt mondta, hogy amióta a Jobbik összefogott a Demokratikus Koalícióval, azóta önmagukat, választóikat és tagjaikat is szembeköpik. A szervezet elnöke hangsúlyozta, hogy a párt 2003-as alapító nyilatkozatával is ellentétes ez az együttműködés. Hozzátette: a Fidelitas várja azokat a nemzeti érzelmű fiatalokat, akik nem akarnak a Gyurcsány Ferenc mögé beálló párt aktivistái maradni.

Az ellenzéki összefogás után közös kampány következett októberben a borsodi időközi országgyűlési választás véghajrájában. Karácsony Gergely mellett Márki-Zay Péter, Kunhalmi Ágnes és Jakab Péter is voksolásra buzdította a borsodiakat.

A Jobbik tagsága a teljes széthullás közelében van, ezt az is bizonyítja, hogy a borsodi időközi választás előtt már alig tudtak aktivistákat mozgósítani - erről a Magyar Nemzet írt. A lap szerint ezért az elnökség az ifjúsági tagozathoz fordult, és befutó listás helyeket ígértek a fiatal jobbikosoknak a borsodi kampányban elvégzett munkájukért. A Magyar Nemzet rámutat ezt az ígéretet nem tudja majd teljesíteni a pártvezetés, hiszen az sem valószínű, hogy a jelenlegi képviselők közül mindannyian befutó helyet kapnak a közös ellenzéki listán. A lap párthoz kötődő informátora azt mondta: ha az ifjúsági tagozatban tudatosul hogy átejtették őket, akkor nem lesz aki dolgozzon a Jobbiknak a következő kampányban.

A Fidelitas várja azokat a nemzeti érzelmű fiatalokat, akik nem akarnak a Gyurcsány Ferenc mögé beálló párt aktivistái maradni

- erről már a szervezet elnöke beszélt. Illés Boglárka szerint a Gyurcsány Ferenccel való összefogással a Jobbik nemcsak választóit, de a párt tagjait is elárulta. Az ifjúsági szervezet elnökre rámutatott: ráadásul a párt 2003-as alapító nyilatkozatával is ellentétes ez az együttműködés. A Fidelitas aktivistái ezért figyelemfelhívó üzeneteket is elhelyeztek a Jobbik újbudai irodáján.

Recseg-ropog az ellenzéki összefogás Újpesten is

A másfél évvel ezelőtt Déri Tiborral együtt kampányoló, jobbikos Szabó Balázsról nemrég derült ki: választási megfigyelőként utazott a Közép-Afrikai Köztársaságba, egy oroszokhoz köthető szervezet pénzén, emiatt pedig a Jobbik kizárta soraiból.

Az ellenzéki összefogás recseg-ropog, ennek ékes példája látható Újpesten is

- erről a helyi Fidelitas elnöke beszélt. Renge Zsolt szerint az ellenzéki koalíción belül leszámolás zajlik, aminek a levét a helyi lakosok isszák meg.

A botrány kirobbanása után a Jobbik kirúgta politikusát, de Szabó Balázs mandátumát azóta sem adta vissza.

HírTV