2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

Belföld

Fiatalokra vadászik Gyurcsány Ferenc pártja

Logikus és szükségszerű, hogy Gyurcsány Ferenc a fiatalokkal újítaná meg pártja bázisát, akik nem emlékeznek vagy nem is tudnak az ország csődbe viteléről, és a 2006-os állami erőszakról — mondta a Magyar Nemzetnek Kiszelly Zoltán arról, hogy a DK elnöke mostanság kifejezetten ezzel a generációval keresi a kapcsolatot. Mindeközben kiderült, hogy Gyurcsányné egy olyan portugál szocialista tanácsadót alkalmaz Brüsszelben, aki ellen korrupció miatt nyomoznak.

  • Fiatalokra vadászik Gyurcsány Ferenc pártja

Kifejezetten a fiatalokat, diákokat vette célkeresztbe Gyurcsány Ferenc, aki Budapest után nemrég Debrecenben, Miskolcon, majd Győrben tartott velük személyes találkozót. A DK elnökének közösségi oldalán megosztott képek tanulsága szerint az eseményeket érdemi érdeklődés övezte, a fiatalok a fűben vagy egy asztal körül ülve hallgatták őt, és nem győztek fotózkodni vele. „Nehéz elindulni Kötcséről a család mellől, amikor végre együtt vagyunk sok hónap rohanás után. De amikor ott vagyok, akkor azt gondolom és érzem: talán soha fontosabbat nem tettünk még” – kommentálta a találkozókat a maga dagályosan pátoszos módján Gyurcsány.

– Mivel a DK és az MSZP ­alapvetően idős szavazóbázisra támaszkodik, logikus és szükségszerű, hogy ennek bővítése érdekében Gyurcsány a fiatalok megszólításával próbálkozik. A szocia­listák ezt nem tudták jól csinálni, hiá­ba tolták az előtérbe Kunhalmi Ágnest, Tóth Bertalant vagy a pártot azóta elhagyó Demeter Mártát

– fejtette ki a Magyar Nemzetnek Kiszelly Zoltán.

A politológus emlékeztetett: régi baloldali hagyományról van szó, hisz amikor a hatvanas évek második felében kiszorult a hatalomból, Mao Ce Tung is körbejárta az országot, fiatalokkal barátkozott, és rájuk támaszkodva tért vissza.

– Gyurcsány már a 2000-es években is próbálkozott hasonlóval az Amőba-hálózat megszervezésével, ami a népszerűsége csökkenésével párhuzamosan halt el. Nem csodálkoznék, ha most valami hasonlóval állna elő – mondta a XXI. Század Intézet regionális igazgatója. Szerinte a DK-elnök okkal reménykedhet a fiatalokban, akik már nem emlékeznek vagy nem is tudnak az ország csődbe viteléről, a 2006-os őszödi beszédről, az azt követő állami erőszakról.

Nekik minden vicc új, szeretnek lázadni az aktuális hatalom és az idősebb generációk ellen. Ettől függetlenül kétséges, hogy Gyurcsány tervét siker koronázza-e, aki továbbra is az egyik legnépszerűtlenebb politikus

– hangsúlyozta Kiszelly Zoltán. Felhívta a figyelmet arra, hogy a fiatalok, főként az első szavazók járnak legkevésbé az urnák elé, a közép- vagy idősebb generációk viszont emlékeztethetik őket a Gyurcsány kormányzása alatt történtekre.

Közben az Origó arról számolt be: az immár EP-képviselő Gyurcsányné két akkreditált asszisztense egyikének nem magyar szakembert választott, hanem a portugál Jose Alberto Alves Pereirát. A férfi korábban a portugál Szocialista Párt (PS) európai parlamenti küldöttségének – a delegációvezetőnek – volt tanácsadója az előző EP-ciklusban, a portugál rendőrség pedig azért nyomoz ellene, mert 2014–2015 környékén mintegy 20 ezer eurót lopott el a parlamenti látogatóktól, és hogy ezt leplezze, még dokumentumokat is hamisított.

„Már önmagában az is komoly kérdéseket vet fel, hogy Dobrev Klára miért éppen egy portugál férfit választott segítőjének, azonban Alves Pereira előéletét megismerve csak tovább sokasodnak a kérdőjelek” – írta az Origó. A DK állítása szerint nem tudtak arról, hogy Pereira ellen korrupció gyanúja miatt eljárás folyik. „Az Origó tájékoztatását követően a szükséges jogi lépéseket megtesszük, annak ellenére, hogy a szóban forgó munkatárs határozott idejű munkaszerződése szeptember 2-án lejár – írták Gyurcsány Ferencék.

Magyar Nemzet

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

„Valakitől kaptunk egy adatvédelmitájékoztató-mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni” - ezt maga Magyar Péter nyilatkozta a Magyar Nemzet riporterének. Az ügyben most megszólalt Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is.
Már az első nap Fidesz-plakátokat rongáltak

Már az első nap Fidesz-plakátokat rongáltak

Éjféltől lehetett kirakni az önkormányzati választások kampányplakátjait. Józsefvárosban csupán néhány óra kellett ahhoz, hogy valaki megrongálja, letépje Sára Botondnak, a Fidesz–KDNP jelöltjének a plakátjait. Volt olyan oszlop is, ahol a kormánypárti jelölt hirdetőtáblája helyére Pikó András jelenlegi baloldali polgármesteré került.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!