2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Feszültség a pécsi városvezetésben

A szétesés szélén áll Pécs balliberális vezetése. A keddi közgyűlésen ellentétesen szavaztak a DK képviselői, és az egyik Momentumos is szembe ment többséggel. A vita a Zsolnay Örökségkezelő ügyvezetőjének kinevezéséről szólt.

  • Feszültség a pécsi városvezetésben

A Zsolnay Örökségkezelő a vidék legnagyobb kulturális intézménye. Pécs balliberális vezetése egyik első intézkedése volt, hogy a korábbi vezetőt menesztette. Az állásra pályázatot írtak ki, a kulturális bizottság két jelölt közül választhatott. Egyikük korábban a gépjármű üzletágban tevékenykedett, a másik páros kulturális területen dolgozott. A bizottságot egyik pályázó sem győzte meg, új kiírást javasoltak. Ehhez képest a közgyűlés mégis az autó bizniszben jártasról szavazhatott. Őt még az előterjesztő DK-s alpolgármester sem támogatta. 

Egy két és fél milliárdos cég élére nem odatehető véleményem szerint biztonsággal, és egy nagyon fontos aspektus, amiről nem szabad elfeledkezni, hogy a ZSÖK az EMMI-vel való párbeszédünknek a legneuralgikusabb pontja, hiszen az állami támogatás igen nagyarányú

- mondta Bognár Szilvia, Pécs DK-s alpolgármestere. 

Végül 15-en támogatták a kinevezést, de két DK-s és egy Momentumos nemmel szavazott. A Fidesz szerint, a széthúzás azt mutatja, a szivárvány koalíció belső ellentéteit már nem tudják titkolni. 

Ez volt az az ügy, amelyik gyakorlatilag ezt a politikai ellentétet, ezt az egymás közötti politikai törésvonalat, ezt gyakorlatilag napvilágra hozta

- fogalmazott Bognár László, a Fidesz pécsi közgyűlésének képviselője.  

A közgyűlés másik döntése, hogy a város sportberuházásaiért felelős polgármesteri megbízottnak Török Ottót a Gyurcsány kormány egykori államtitkárát nevezte ki. A Pécs sportéletéért évek óta lobbizó országgyűlési képviselő reméli, együtt tud majd vele dolgozni. 

Ezt a szervezeti lépést, hogy egy személyt kineveztek valaminek az élére, ezt is egy megkésett lépésnek tekintem. Hogy vele, vagy más szervezeti keretek között kell-e erről dönteniük, ez a város ügye, én ebbe beleszólni nem tudok

- mondta Hargitai János, a KDNP országgyűlési képviselője.  

Török Ottó munkáját havi 1,1 millió forintért végzi.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!