2023. 02. 06. Hétfő Dorottya, Dóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 08:00

Belföld

Felvidéki egyházközségek tábora

Több mint 300 gyerek érkezett Esztergomba, a felvidéki egyházközségek nyári táborába. A cél, hogy a gyerekek a különféle programok során,minél jobban megismerkedhessenek a magyar történelemmel és a keresztény hittel.

  • Felvidéki egyházközségek tábora

320 gyerek és felnőtt is érkezett Palástról a felvidéki egyházközségek nyári táborának megnyitójára, amelyet idén negyedik éve Esztergomban tartanak. Az Ipoly-menti településekről, de az anyaországból is érkeztek táborozók.

A tábornak az elsődleges és legfontosabb célja, hogy hitükben és magyarságtudatukban erősödjenek ezek a gyerekek, fiatalok, illetve a Családok éve kapcsán igyekeztünk bővíteni, ahogy látható is. Nemcsak fiatalok vannak már, hanem fiatal családokat is próbálunk bevonni ebbe, mert a család a legfontosabb alapja egy nemzetnek

- hangsúlyozta a tábor szakmai vezetője, Rákos Szabolcs. 

A táborozók és vezetőik megkoszorúzták Mindszenty bíboros sírját, miután megismerkedtek Mindszenty és az esztergomi Bazilika altemplomának történetével. A résztvevők a tábornyitó szentmisén a felvidéki családokért imádkoztak. A magyar kormány kiemelt célja, hogy segítse abban az anyaországi és határon túli fiatalokat, hogy értékes, közösségi élményeket szerezhessenek.

„Minden olyan kezdeményezés nagyon fontos, ami a határon túli magyarságot közösségbe szervezi, a hit alapján, a magyarság alapján, hogy meg tudják őrizni a hitüket, magyarságukat. Hogy egy olyan közösségi élményt szerezzenek együtt itt ebben az egy hétben, táborozásban, hiszen életre szóló barátságot köthetnek, olyan élmények, amelyeket az iskolai időszakban, hétköznapokban nem mindig tapasztalhatnak meg, éppen talán az összetartozás szempontjából legfontosabb ez a tábor"

- mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője.

A fiatalokat péntekig többek közt történelmi előadások, szentmisék, kirándulások, sportbajnokságok és strandolás is várja majd.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Több mint 8500-an érkeztek Ukrajnából vasárnap

Több mint 8500-an érkeztek Ukrajnából vasárnap

Az ukrán-magyar határszakaszon 4103-an léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4452-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Megfenyegette politikai ellenfeleit Gyurcsány Ferenc évindító beszédében

Megfenyegette politikai ellenfeleit Gyurcsány Ferenc évindító beszédében

Gyurcsány Ferenc szerint szégyelljék magukat a Fidesz szavazói és mindenki, aki támogatja a kormányt. Ezt a bukott miniszterelnök a DK 19. Tisztújító Kongresszusán jelentette ki. A pártelnök szerint Magyarország egyetlen reménye az árnyékkormány. Gyurcsány Ferenc évnyitó beszédében sok témát érintett, azonban az április 3-ai csúfos vereségről, és minden idők legnagyobb fideszes kétharmadáról egy szót sem ejtett.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!