2020. május 25.,
hétfő, Orbán napja

Felvidéki egyházközségek tábora

2019. július 30., kedd 12:53

Több mint 300 gyerek érkezett Esztergomba, a felvidéki egyházközségek nyári táborába. A cél, hogy a gyerekek a különféle programok során,minél jobban megismerkedhessenek a magyar történelemmel és a keresztény hittel.

320 gyerek és felnőtt is érkezett Palástról a felvidéki egyházközségek nyári táborának megnyitójára, amelyet idén negyedik éve Esztergomban tartanak. Az Ipoly-menti településekről, de az anyaországból is érkeztek táborozók.

A tábornak az elsődleges és legfontosabb célja, hogy hitükben és magyarságtudatukban erősödjenek ezek a gyerekek, fiatalok, illetve a Családok éve kapcsán igyekeztünk bővíteni, ahogy látható is. Nemcsak fiatalok vannak már, hanem fiatal családokat is próbálunk bevonni ebbe, mert a család a legfontosabb alapja egy nemzetnek

- hangsúlyozta a tábor szakmai vezetője, Rákos Szabolcs. 

A táborozók és vezetőik megkoszorúzták Mindszenty bíboros sírját, miután megismerkedtek Mindszenty és az esztergomi Bazilika altemplomának történetével. A résztvevők a tábornyitó szentmisén a felvidéki családokért imádkoztak. A magyar kormány kiemelt célja, hogy segítse abban az anyaországi és határon túli fiatalokat, hogy értékes, közösségi élményeket szerezhessenek.

„Minden olyan kezdeményezés nagyon fontos, ami a határon túli magyarságot közösségbe szervezi, a hit alapján, a magyarság alapján, hogy meg tudják őrizni a hitüket, magyarságukat. Hogy egy olyan közösségi élményt szerezzenek együtt itt ebben az egy hétben, táborozásban, hiszen életre szóló barátságot köthetnek, olyan élmények, amelyeket az iskolai időszakban, hétköznapokban nem mindig tapasztalhatnak meg, éppen talán az összetartozás szempontjából legfontosabb ez a tábor"

- mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője.

A fiatalokat péntekig többek közt történelmi előadások, szentmisék, kirándulások, sportbajnokságok és strandolás is várja majd.

HírTV