2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Felülmúlták a várakozásokat, közel ezer családnak tudtak segíteni

Ezer családnak nyújtott segítséget az iskolakezdéshez a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és az egyik élelmiszerlánc közös akciója. A három héten keresztül tartó gyűjtés során majdnem kétezer-ötszáz, nagycsaládban élő gyermek iskolakezdését segítették.

  • Felülmúlták a várakozásokat, közel ezer családnak tudtak segíteni

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete az egyik hazai áruházlánccal szervezett közös gyűjtőakciót. A többi között tornazsákot, hátizsákot, tolltartót gyűjtöttek iskolakezdéshez. A Vásárolj eggyel több iskolaszert akcióval a nagycsaládosokat támogatták.

„A két és fél hét alatt 54 szervezetünk gyűjtött, összesen 748 önkéntest vontunk be az ország minden területéről, és összesen 29316 felajánlás érkezett, ami abszolút felülmúlta a várakozásainkat. Mi úgy terveztük, hogy körülbelül 500-600 családnak tudunk az iskolakezdésben segíteni, ehhez képest 964 család kapott segítséget a tagszervezeteink által, ami 2484 gyermeket jelentett” – mondta Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke.

Az áruházlánc kommunikációs vezetője kiemelte, az önkéntesek erőn felül teljesítettek. „Szeretném megköszönni a Nagycsaládosok Országos Egyesületének, hogy nyitott volt a kezdeményezésre és főleg az önkénteseiknek, akik hatalmas munkát végeztek ezalatt a közel két és fél hét alatt, hiszen országszerte körülbelül 21 telephelyünkről kellett napi szinten gondoskodni arról, hogy a tanszerek megfelelő helyre kerüljenek, azokat szortírozzák és minden eszköz olyan korcsoportú gyerekhez kerüljön, aki ezt majd igazán használni tudja” – mondta Adorján Abigél, az Auchan kommunikációs menedzsere.

A családpolitikai államtitkár a társadalmi felelősségvállalásra hívta fel a figyelmet. „A kormányzat igyekszik minden segítséget megadni a családoknak. Ebben az esztendőben már 1-9 osztályig kapják ingyen a tankönyveket, korábban ez egyáltalán nem volt így, és az is fontos, hogy az iskolai közétkeztetésben ma már kétszer annyi gyerek részesül, akár ingyen, akár kedvezményesen” – nyilatkozta Beneda Attila.

A helyettes államtitkár abban bízik, hogy a gyűjtőakció hagyományteremtő lesz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!