2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Fél tucat eljárás indult a Célpont riportjai nyomán

Hír TV

2017. december 23., szombat 12:32, frissítve: szombat 13:12

Romaintegráció helyett konditerem, biorezonancia-mérés lakásprogram helyett – csak néhány ügy, amelynek a Célpont járt utána. Az elmúlt két hónapban hat feljelentést tettek a rendőrségen az oknyomozó riportok után.

Még november elején dobták ki  a Célpont riporterét a kisvárdai Roma Oktatási és Módszertani Központból, amelyet két éve adott át Seszták Miklós fejlesztési miniszter. 700 millió forintból építették, a pénzt a cigányság integrációjára kapta a város – csak jobban kellett a pénz a helyi kézilabdacsapatnak.

Az ügyben a sorozatfeljelentő Tényi István beadványát rekordidő alatt utasította el rendőrség, a humántárca viszont vizsgálatot indított, és lényegében beismerte, amit a Célpont feltárt.

Gávavencsellőn papíron a romák lakáskörülményein kellett volna javítania az önkormányzatnak. Ennek részeként biorezonancia-mérésre, masszázsra és léleksimogató előadásokra herdáltak el több mint 100 millió forintot.

„El lett síbolva, be lett nyelve – csodálatos, ami itt folyik! 136 millió! A négy tanfolyam nem hinném, hogy belekerült volna 36 millióba, a 100 millió forintot ezek úgy elosztották egymás között, hogy abban hiba nincs” – fogalmazott Nagy József, a Gávavencsellő Nagyközség Roma Nemzetiségi Önkormányzata elnökhelyettese.

A Transparency International még novemberben közérdekű adatot kért a helyi önkormányzattól, de választ nem kaptak, így perre mennek.

Rendőrségi ügy lett abból is, hogy Karcag polgármestere bezárta a Célpont riporterét az önkormányzat mosdójába. Abból viszont sajnos nem, hogy hogyan tapsolt el nagyjából 7 milliárd forintot a magyar kormány egy világkiállításra és annak épületére.

„Nem lehet engedni, hogy a kommunizmus legsötétebb időszakait idézzük vissza, hogy valaki pályázat nélkül szerezzen meg valamit azért, mert két minisztere van” – jelentette ki Sárkány Sándor, a Sámándob főépítésze.

A Célpont egyik legnagyobb visszhangot kiváltó témája a szabolcs-szatmár-beregi betelepülés. Csak az elmúlt két évben 23 ezer fővel lett több lakója a térségnek. A Célpont által vizsgált hét falu 7 ezer új lakossal és 7 ezer új potenciális szavazóval gyarapodott. Az átjelentkezés a több százezres nyugdíjért éri meg. Sankó József kétszobás házában például 120 ukrán-magyar állapolgár lakik.

A kormány tárgyalást ígért a szomszédos országgal. A fehérgyarmati rendőrség pedig intellektuális közokirat-hamisítás miatt nyomoz, igaz nem azért, mert kár érné a magyar államot a nyugdíjkifizetések miatt.

Az uniós pénzekből épült tizenegy tyukodi kilátó ügyében az unió is vizsgálódik. A beregi árapasztót megépítő és ki nem fizetett vállalkozói miatt pedig rendőrségi nyomozás indult.

Amiben még mindig nincs változás: Farkas Flórián még mindig miniszterelnöki biztos, hiába nyúlt le milliárdokat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!