2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Félrevezető felvétellel kampányol Niedermüller

Az ellenzék VII. kerületi polgármesterjelöltje olyan videót tett közzé közösségi oldalán, amelyben koszos utcákat, parkolási káoszt és randalírozó embereket mutatnak be. Az Élhető Erzsébetváros Egyesület pedig a helyi választási bizottsághoz fordul ugyanis a videóban az egyesület által készített felvételeket is felhasználtak.

  • Félrevezető felvétellel kampányol Niedermüller

Öt párt közös ellenzéki önkormányzati képviselőivel rendbe fogjuk tenni Erzsébetvárost.” – ezzel a szöveggel tett közzé kampányvideót Niedermüller Péter ellenzéki polgármesterjelölt. A videó azonban több szempontból is aggályos.

Az Élhető Erzsébetváros Egyesület elnöke arról számolt be híradónknak, hogy Niedermüller Péter ellenzéki polgármesterjelölt kampányvideójában olyan felvételek is szerepelnek, amelyeket az egyesület tagjai rögzítettek, tehát tőlük lopták, így ez szerzői jogokat sérthet, ezért a helyi választási bizottsághoz fordultak.

Moldován László, Erzsébetváros független polgármesterjelöltje pedig arról beszélt, hogy nem először fordul elő, hogy az összefogás pártjai a megkérdezésük nélkül használják fel videóikat.

Azonban nem csak ez az egyetlen érdekesség Niedermüller Péter kampányvideójában. Több félrevezető felvétel is található benne. A szeméthegyek illusztrálásához például a régi Garay piac telkét mutatják be, holott az nem is közterület. A területen az új tulajdonos egyébként elkezdte a veszélyessé vált épületek bontását, amelyet a mellette lévő két társasház lakói hosszú ideje kértek.

Egy másik kép pedig nem is a hetedik, hanem a XIII. kerületben készült. A videó 35. másodpercében látható felvétel a Pozsonyi út és a Radnóti Miklós utca sarkától nem messze készült.

A DK korábbi európai parlamenti képviselője még márciusban nyilatkozott a Heti Tévé műsorában arról, hogy nem akar bohócot csinálni magából, ezért nem indul az önkormányzati választáson.

A hetedik kerület ellenzéki polgármesterjelöltje ezt követően arról nyilatkozott, hogy megszerezte a kerületvezetéshez szükséges speciális tudást, az azonban nem derült ki, hogy hogyan szerzett városvezetői tapasztalatot.

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Egyetlen irat sem tűnt el az úgynevezett Völner–Schadl-ügyben - jelentette ki a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője. Fürcht Pál főügyész - Magyar Péter nevének említése nélkül - elmondta: többször megfogalmazták az ügyészséggel szemben azt a vádat, hogy tények lettek kihúzva a vádiratból.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!