2019. augusztus 18.,
vasárnap, Ilona napja

Feljelentette a Jobbikot a Mi Hazánk

Hír TV

2019. május 3., péntek 15:13

Feljelentést tett a Jobbik ellen a párt egy volt szimpatizánsa és a Mi Hazánk Mozgalom. Visszaéléssel vádolják az ellenzéki pártot. A Magyar Nemzet írta meg elsőként, hogy a pártot korábban támogatók személyes adatai és aláírásai is felkerülhettek a Jobbik európai parlamenti választási aláírásgyűjtő íveire, de az érintettek tudta nélkül.

A rendőrséghez fordult a Jobbik egy korábbi szimpatizánsa, mert úgy érzi: a párt visszaélt adataival. A Jobbikot a Mi Hazánk Mozgalom is választási csalással gyanúsítja, ezért a szervezet kampányfőnöke, Novák Előd feljelentést tett.

"Szeretnénk, hogy ha megtalálnák a szervezett politikus bűnözés irányítóit is, azt kívánná a betyárbecsület, hogy ha már lebuktak, akkor vállalják is föl tettük következményeit."

Novák Előd szerint az vált gyanússá, hogy a Jobbik mindössze két nap alatt összegyűjtötte a szükséges íveket. A kampányfőnök ezért egy formalevelet is közzé tett, amelynek segítségével a választók megtudhatják a Nemzeti Választási Irodától, mely pártok ívén szerepelnek ajánlóként, az adataik.

"Reményeim szerint most sem marad következmények nélkül, hogy a jelek szerint komoly mértékű visszaélés történt, remélem hogy büntető jogi felelőssége is lesz ezen túl menően, hiszen a piti csalóktól, a legnagyobb oligarchákig mindenkit el szeretne számoltatni a Mi Hazánk Mozgalom" - mondta el Novák Előd.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke szerint az ügy mögött egy szervezett, lejárató kampány áll.

"Lehetséges, hogy a Jobbik politikai ellenfelei szándékosan küldtek aláírókat a Jobbikhoz azért, hogy ön most ezt a kérdést feltehesse és egy ilyen ügyet legyen kreálni."

A Nemzeti Választási Iroda a Hír TV-t úgy tájékoztatta, hogy az európai parlamenti választás kapcsán eddig mintegy 2100-an voltak kíváncsiak arra, visszaéltek-e adataikkal. Az ajánlóíveket egyébként a szavazás után 90 nappal kell megsemmisíteni; de ez nem érinti azokat az íveket, amelyeket a hatóság egy esetleges nyomozás során lefoglal.

Hír TV