2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Felcsúton büszkék Mészáros vagyonosodására, másutt inkább kételkednek

Hír TV

2018. május 13., vasárnap 11:19, frissítve: vasárnap 12:40

2024-re Mészáros Lőrinc lehet a világ leggazdagabb embere, ha ilyen mértékben gyarapodik a vagyona. A felcsútiakat ez nem hozza lázba, de büszkék a volt polgármesterükre. Máshol azonban nem hisznek abban, hogy tisztességesen szerzett meg ilyen gyorsan ekkora vagyont.

Újságíró rohant Mészáros Lőrinc után. A beszélgetést hat éve vették fel, amikor a miniszterelnök barátja még csak egy vidéki nagyvállalkozó volt.

- Most mennyi állata van?

- Van egy ilyen 300. Több, hízómarhával együtt majdnem 500 darab.

Az ország gázszerelőjének az óta már nemcsak marhája van, van saját tévécsatornája, majdnem 200 újságja, hotelek és vállalkozások itthon és külföldön, ingatlanok, földek vagy akár saját focicsapat. Felcsút egykori első embere Bécsben luxus magánrepülőgépet is parkoltat. Hogy mennyi mindene van, azt már sokszor ő maga sem tudja.

A G7 nevű gazdasági portál azonban megbecsülte a vagyont, vagy legalábbis annak egy részét, miután kiderült, hogy az ország legismertebb gázszerelője és felesége tulajdonában van a Konzum nevű magántőkealap. A Mészáros cégbirodalom értéke megközelíti a 300 milliárd forintot.

Felcsút az óta lemondott polgármesterének teljes becsült vagyona a portál szerint elérheti az 500 milliárd forintot. Ezzel már a világ leggazdagabbjai között is helyet kapott.

A felcsútiakat nem hozta különösebb lázba a hír, hogy egy dollármilliárdos a szomszédjuk. A helyiek büszkék a milliárdos földijükre. A fővárosban azonban már nem hisznek abban, hogy becsületes úton szerezte a mesés vagyonát.

Mészáros Lőrinc cégbirodalma ezen a héten is tovább erősödött, miután a hozzá tartozó Mátrai Erőmű felügyelőbizottsági elnöke a lánya lett. Ha Mészáros Lőrinc vagyongyarapodásának üteme nem változik, akkor 2024-re már ő lesz a világ leggazdagabb embere.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!