2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Felcsút minden lakosára nagyjából 26 milliónyi támogatás jut

Hír TV

2018. április 22., vasárnap 09:03, frissítve: vasárnap 09:36

Látványos fejlődésnek indultak a kormánypárti települések az elmúlt 8 évben. A miniszterelnök falujában egy lakosra csaknem 26 millió forintnyi közpénz jutott. A nemzeti fejlesztési miniszter városa, Kisvárda is jól járt, a szabolcsi városba hat év alatt 48 milliárd forintnyi uniós és állami támogatás áramlott.

A bicskei járáshoz tartozó Óbarokon mintha megállt volna az idő. „Ha ezt Európai unióba valakinek elmondanám, akkor mosolyogna, hogy a XXI. században van olyan település, ahol nincs járda” – vélekedett a Célpont stábjának Borbíró Mihály korábbi független polgármester.

Középiskola, kollégium, kisvasút, stadion, körforgalom, ledes lámpa – a szomszédos, kétezer lakossal sem rendelkező Felcsúton viszont még a kazánházat is Makovecz Imre irodája tervezte.

Az elmúlt 8 évben a miniszterelnök kedvenc falujában egy lakosra - csecsemőtől a nyugdíjasig -  közel 26 millió forintnyi közpénz jutott. A két Orbán-ciklus alatt uniós és állami forintokból 20 milliárd ment Felcsútra, tao-ból és az egyéb adományokból további 27 milliárd jött össze a falunak és Orbán Viktor kedvenc focicsapatának. A fejlesztések kapcsán a kormányfő korábban azt mondta: „ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig és ha akkor is támadják akkor meg Lovasberényig. Ez nem krakélerség tisztelt hölgyeim és uraim, hanem életfelfogás, sőt talán életösztön.”

Kisvárda a kelet Felcsútja, Seszták Miklós fejlesztési miniszter birodalma. Alig hat év alatt 48 milliárd forintnyi uniós és állami támogatás, valamint tao-pénz áramlott a szabolcsi városba.

Épül itt mozi és élménypark, stadion, sportcsarnok, atlétikai centrum és kézilabda akadémia, no meg  roma oktatási és módszertani központ is, ahová csak a romákat nem engedik be. A sportszálló fejlesztésre másfél milliárd jut, Várfürdőre pedig több mint 5 milliárd, éticsiga feldolgozó üzem is lesz 6,5 milliárdból, szélerőműpark 2 milliárdból.

Pápa, az egykori szocialista miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc szülővárosa. A főteret Közép-Európa egyik legszebb barokk terének tartják. De másutt nem ilyen rózsás a helyzet.

„Pápa városához jelen pillanatban is 6 országgyűlési képviselő kötődik. És hogyha ezt nézzük, a Pápán tapasztalható közállapotok azok, azoknak nem ilyennek kéne lenni. Tehát, ha Gyurcsány Ferenctől kezdve Kövér Lászlóig, Gőgös Zoltánig tették volna úgy a dolgukat, ahogy kötelességük lenne, akkor például Pápa város sétálóutcája nem így nézne ki, ahogy kinéz, hiszen meg lehet nézni hogy a csatornába nem folyik le a víz, repedezett, töredezett a burkolat, egyáltalán nem méltó a XXI. századhoz” – jelentette ki Süle Zsolt önkormányzati képviselő.

A város a Gyurcsány-éra után sem indult fejlődésnek, hiába a Fideszes kötődés. A helyi képviselő szerint a települések között igazságtalanul oszlik el az állami és uniós forrás.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!