2021. március 8.,
hétfő, Zoltán napja

Fel kell készülni a kutyatartóknak a szilveszteri tűzijátékozásra

Hír TV

2020. december 6., vasárnap 15:25

Rengeteg kutya kóborol el az év utolsó napján, mert a petárdák miatt pánikrohamot kapnak. A szentendrei állatmenhely elnökhelyettese azt mondta: fontos, hogy szilveszter közeledtével minden állattartó felkészüljön erre az időszakra. Horváth Ria azt tanácsolja a gazdáknak: ilyenkor engedjék be a négylábú társaikat a lakásba, hogy az ijedség ellenére se tudjanak megszökni.

Rengeteg kutya kóborol el szilveszterkor a tűzijátékozás és a petárdázás miatt. Azonban egy kis odafigyeléssel és tervezéssel meg lehet akadályozni, hogy a kiskedvencek elszökjenek.

Horváth Ria hangsúlyozta: fontos, hogy a kutyák rendelkezzenek az egyébként kötelező chippel, hiszen ennek segítségével percek alatt be lehet azonosítani az elveszett állatot.

A kutyatartók problémájára egy nemrég megjelent innováció nyújthat megoldást az ünnepi időszakra: a csendes tűzijáték. Az újfajta pirotechnikai eszköz lényege, hogy képes visszaadni az eredeti tűzijáték élményét, ugyanakkor hanghatásban jóval elmarad a hagyományos társaitól.

Bár a csendes tűzijátékok egyre népszerűbbek, a szakértők azért arra figyelmeztetik az állattartókat, hogy mindenkinek saját felelőssége, hogy védje négylábú kedvencét ebben az időszakban is. Ezért az a legjobb, ha szilveszterkor az utcai hangoktól elszigetelt, elsötétített helyen vannak az állatok, sőt a félősebbeknek akár nyugtató is adható.

Hír TV