2023. 09. 23. Szombat Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

2x2 néha öt

Következik:

Poltikai hobbista 21:15

Belföld

Fehéredést vár a rezsióradíjtól a vagyonvédelmi szakma

Professzionálisabb szolgáltatást és kevesebb feketemunkát várnak a minimális rezsióradíj bevezetésétől a vagyonvédelmi ágazat szereplői. A kamara elnöke szerint a biztonsági szolgáltatásokat nyújtó cégek egymás közötti versenye az utóbbi években olyan alacsony árakat eredményezett, amelyből már lehetetlen volt tisztességesen kigazdálkodni a színvonalas szolgáltatást, ezért nagy szükség volt egy kötelező minimumóradíj megszabására.

„Távsec járőr, tessék… Igen. Igen. Melyik zóna? Kulcsunk van-e hozzá? Rendben, megyek és megnézem.” – Riasztás egy szegedi vagyonvédelmi cégnél. A biztonsági őr a helyszínre siet ellenőrizni a bejelentést. Január 1-jétől ő is legalább 1929 forintot kap óránként. A minimális óradíj bevezetésétől a feketemunka visszaszorítását reméli a kamara.

„A vállalkozások egy része már a szürkegazdaságban van és át fog térni a fehérgazdaságba, a feketében lévők pedig a szürkébe mozognak át. Tehát sokkal világosabb, átláthatóbb lesz a biztonsági szakma munkaügyi oldalról is. Miért fontos ez? Ha kitekintünk a mai, pillanatnyi világpolitikai helyzetre, akkor látjuk azt, hogy a biztonság egy nagyon alapvető igénye minden embernek, és óriási kockázatok vannak. Szükséges, hogy ez az iparág átlátható legyen, ne maga a biztonsági őr legyen a kockázat” – véli Német Ferenc, a vagyonvédelmi szakmai kamara elnöke.

A rezsióradíjjal megelőzhető, hogy a biztonsági cégek az egyébként éles piaci versenyben minimálbér alatt foglalkoztassák munkavállalóikat, miközben az intézkedés javíthatja a szolgáltatás színvonalát. „Azok a cégek, akik közbeszerzéseken tudnak indulni, egy olyan vagyonvédelmi állományhoz fognak hozzájutni a magasabb bérekért, ami a szakmában kiemelkedően tud teljesíteni. Jó képességűek, őket fogják a jobban fizető munkahelyek felszippantani, ezáltal a régi, összes többi munkahely átrendeződése várható” – mondja Mihalicska István, a Tigers Security ügyvezető igazgatója.

Magyarországon 3500 vagyonvédelmi cég működik, az ágazat összesen közel százezer biztonsági őrt foglalkoztat. Az építőiparban már bevezették a minimális rezsióradíjat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Pécsi Pride: Aki nem ugrál, az büdös náci

Pécsi Pride: Aki nem ugrál, az büdös náci

Aki nem ugrál, az büdös náci, hej-hej – ez a rigmus a Pécsi Prideon hangzott el, a menetet vezető kamionról. Az alacsony érdeklődés mellett zajló eseményen négyen mondtak beszédet, köztük a holland nagykövet és a hirhedt Pankotai Lili, volt pécsi gimnazista is.
Keresztényként próbálja beállítani magát Gyurcsány Ferenc

Keresztényként próbálja beállítani magát Gyurcsány Ferenc

Keresztényként kívánja láttatni magát Gyurcsány Ferenc, holott pártja rendszeresen az egyházakat támadja. A DK vezetője már 2014-ben azzal fenyegetőzött, hogy ha kormányra kerül ellehetetleníti az egyházakat, de arról is tanúbizonyságot tett már, hogy a katolikus vallás alapjaival sincs tisztában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!