2022. 10. 07. Péntek Amália napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

Fehéredést vár a rezsióradíjtól a vagyonvédelmi szakma

Professzionálisabb szolgáltatást és kevesebb feketemunkát várnak a minimális rezsióradíj bevezetésétől a vagyonvédelmi ágazat szereplői. A kamara elnöke szerint a biztonsági szolgáltatásokat nyújtó cégek egymás közötti versenye az utóbbi években olyan alacsony árakat eredményezett, amelyből már lehetetlen volt tisztességesen kigazdálkodni a színvonalas szolgáltatást, ezért nagy szükség volt egy kötelező minimumóradíj megszabására.

„Távsec járőr, tessék… Igen. Igen. Melyik zóna? Kulcsunk van-e hozzá? Rendben, megyek és megnézem.” – Riasztás egy szegedi vagyonvédelmi cégnél. A biztonsági őr a helyszínre siet ellenőrizni a bejelentést. Január 1-jétől ő is legalább 1929 forintot kap óránként. A minimális óradíj bevezetésétől a feketemunka visszaszorítását reméli a kamara.

„A vállalkozások egy része már a szürkegazdaságban van és át fog térni a fehérgazdaságba, a feketében lévők pedig a szürkébe mozognak át. Tehát sokkal világosabb, átláthatóbb lesz a biztonsági szakma munkaügyi oldalról is. Miért fontos ez? Ha kitekintünk a mai, pillanatnyi világpolitikai helyzetre, akkor látjuk azt, hogy a biztonság egy nagyon alapvető igénye minden embernek, és óriási kockázatok vannak. Szükséges, hogy ez az iparág átlátható legyen, ne maga a biztonsági őr legyen a kockázat” – véli Német Ferenc, a vagyonvédelmi szakmai kamara elnöke.

A rezsióradíjjal megelőzhető, hogy a biztonsági cégek az egyébként éles piaci versenyben minimálbér alatt foglalkoztassák munkavállalóikat, miközben az intézkedés javíthatja a szolgáltatás színvonalát. „Azok a cégek, akik közbeszerzéseken tudnak indulni, egy olyan vagyonvédelmi állományhoz fognak hozzájutni a magasabb bérekért, ami a szakmában kiemelkedően tud teljesíteni. Jó képességűek, őket fogják a jobban fizető munkahelyek felszippantani, ezáltal a régi, összes többi munkahely átrendeződése várható” – mondja Mihalicska István, a Tigers Security ügyvezető igazgatója.

Magyarországon 3500 vagyonvédelmi cég működik, az ágazat összesen közel százezer biztonsági őrt foglalkoztat. Az építőiparban már bevezették a minimális rezsióradíjat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Apró villa 2.0

Apró villa 2.0

Dés László és volt neje Apostol utcai ingatlanjai súlyos történelmi terhet cipelnek
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!