2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

Falus számon kéri Tarlós Istvánt

A 2024-es budapesti olimpia megrendezésének terveit kéri számon a baloldal főpolgármester-jelöltje Tarlós Istvánon. Falus Ferenc a pénzt inkább infrastrukturális fejlesztésekre költené. A jelenlegi főpolgármester úgy reagált: ennyi erővel arról is vitázhatna ellenfelével, hogy 2134-ben mi fog történni a fővárosban.

A Belvárosban, az olimpiai karikák előtt követelte a baloldal főpolgármester-jelöltje, hogy hozzák nyilvánosságra, mennyibe kerülne, ha Budapest rendezné meg az ötkarikás játékokat. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke ugyanis csütörtökön jelentette be, hogy támogatnák, ha Budapest pályázna a játékokra. „Budapesten megrendezni egy sikeres olimpiát, az az egész országnak akár száz évre is a büszkeségét biztosítani fogja” – mondta Falus Ferenc, aki a megrendezéshez szükséges pénzt mégis inkább másra költené. „Tarlós István azt mondta, nem áll készen a város, tartsa is meg ezt a véleményét, és szerezze meg azokat a forrásokat, amelyeket az olimpia fejlesztésére és megrendezésére kívánna fordítani, és ebből a pénzből Budapest infrastruktúráját, közlekedését, a 3-as metrót kényelmesen rendbe lehet hozni” – tette hozzá a baloldal főpolgármester-jelöltje.

„Megint olyan forrásokat próbál valaki feszegetni, amelyekhez semmi módon és mértékben nincs hozzáférése.” A főpolgármester a Margit-kórház kardiológiai osztályának átadásán reagált ellenfele felvetéseire. Tarlós István feleslegesnek tartja, hogy egy olyan olimpiáról vitatkozzanak, amelynek a helyszínéről csak évek múlva döntenek. „Ezen az alapon a 2134-es olimpiával kapcsolatos, szükséges és elégséges, általa szükségesnek és elégségesnek gondolt teendőkről is akarhatna vitatkozni a baloldali pártok jelöltje, ez nincs az általam értelmezhetőnek tartott tartományban, én pillanatnyilag a város valódi problémáival vagyok elfoglalva” – mondta Tarlós István.


A felújított kardiológiai osztályon a nyolcágyas intenzív betegellátó szobán kívül tizenkilenc kórtermet újítottak fel és korszerű műszereket vásároltak. A fejlesztést a fővárosi és a kerületi önkormányzat is támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!