2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Ez a döntés sok külföldön dolgozó magyart érinthet

Hír TV

2018. április 30., hétfő 08:12, frissítve: hétfő 08:29

Idén első alkalommal készített adóbevallási tervezetet a NAV a mezőgazdasági őstermelőknek is, ha a bevallások és adatszolgáltatások szerint 2017-ben jövedelmet szereztek. A családi gazdálkodóknak azonban a tervezetet ki kell egészíteni az őstermelői, illetve az önálló tevékenységből keletkezett jövedelemmel és az ahhoz kapcsolódó fizetési kötelezettségekkel. Közleményükben arra is felhívják az őstermelők figyelmét, hogy az adóhatóság által elkészített szja-bevallási tervezet csak akkor válik bevallássá, ha megtörtént a kiegészítés és a jóváhagyás is. Az őstermelőknek az szja-bevallási határidő a magánszemélyekhez hasonlóan május 22-e.

Bőven lesz idén magyar szamóca. A FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szerint a téli és tavaszi fagyok az idén nem okoztak érdemi kárt az ültetvényekben, ezért a termelők mintegy 15 ezer tonna földi epret takaríthatnak be. Fogyasztói ára áprilisban kilogrammonként 2000-3500 forint körül mozgott, míg az importgyümölcs ennél jóval, csaknem 50 százalékkal olcsóbban volt kapható. A vásárlók a magyar szamóca árának jelentős csökkenésére májusban, az alacsonyabb termelési költségű, szabadföldi szamóca megérkezésével számíthatnak.

Egy nemzetközi akció tapasztalata szerint Magyarországon leginkább az élelmiszerek igazolatlan eredete, illetve átcímkézés miatt foglalnak le árut a vám- és pénzügyőrök - hangzott el az állami tévében. Eddig ebben az évben 7 ezer liter alkoholt és 105 tonna élelmiszert foglaltak le, az áru mennyisége azonban évről évre változik. A NAV szerint ezek a termékek bizonytalan eredetűek, nem tudni, hogy mivel kezelték őket. Az átcímkézéssel a szavatossági idő lejártát akarják eltüntetni, ezért komoly egészségkárosító hatásuk lehet. A razziában világszerte 65 ország vett részt.

Szerdán dönthet az Ausztriában dolgozó külföldiek gyerekei után járó családtámogatás megkurtításáról az osztrák kormány - írja a Die Presse. Ausztria 100 millió eurós megtakarítást vár attól, hogy a támogatást a jövőben a külföldi munkavállalók országának árszínvonalához igazítanák - ez azt jelenti, hogy egy kint dolgozó magyar - egy gyermek után havonta 80 euróval kapna kevesebbet 2019-től. Bécs azzal érvel, hogy 2016-ban több százmillió euróval támogattak olyan gyermekeket, akik nem is Ausztriában élnek. Az Európai Unió és Magyarország által ellenzett intézkedés jövőre lépne életbe, és csaknem 40 ezer magyar gyermeket érintene.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!