2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Vezércikk 04:20

Belföld

Évekig élt álnéven a szökésben lévő marihuána termesztő

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokon eljáró ügyészség a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség fellebbezésével egyetértve hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabását indítványozta a kábítószert termesztő vádlott ügyében.

  • Évekig élt álnéven a szökésben lévő marihuána termesztő

A Kecskeméti Törvényszék a visszaeső vádlottat kábítószer birtoklása, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, lopás, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt 12 év szabadságvesztésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A nem jogerős ítélet szerint a középkorú férfit bűnsegédként elkövetett emberölés, lopás és rablás kísérlete miatt 2012-ben 13 év szabadságvesztésre ítélték a távollétében. A terhelt ugyanis 2009-ben megszökött a házi őrizetből és előbb Magyarországon, majd külföldön bujkált, ahonnan 2012. év végén tért vissza az országba. Hamis román személyi igazolvánnyal álnéven először Budapesten bérelt lakást, majd előbb Uszódon, később Csávolyon vásárolt házat.

A férfi a lakóhelyein 2013. tavaszától kezdődően folyamatosan minimálisan 1410 tő kannabisz növényt termesztett, amelyet a leszüretelést követően különféle módon stresszoldásra és fájdalmai csillapítására fogyasztott illetve használt.

A férfit 2016 októberében fogták el csávolyi otthonában, ahol a kábítószer termesztéshez szabálytalanul vételezte az áramot. A házkutatás során a férfinél engedély nélkül szerzett pisztolyt is találtak. A terhelt elfogásakor a hamis okmányokkal igazolta magát és az eljárás kezdetén a hatóság előtt is igyekezett eltitkolni a valódi személyazonosságát.

A férfi beismerte a bűncselekmények elkövetését. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, ugyanakkor a vádlott előéletére, a bűncselekmények elkövetésének körülményeire valamint a súlyosító körülményekre figyelemmel a vele szemben kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás súlyosítása indokolt. A fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla dönt.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!