2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Európára veszélyes, Afrikára káros a brüsszeli politika

Európára veszélyes, az afrikai országokra pedig káros a migrációt támogató brüsszeli politika - ezt Szijjártó Péter mondta, miután találkozott az eritreai külügyminiszterrel. A magyar tárcavezető szerint egyetértettek kollégájával abban, hogy azt kell támogatni, hogy az afrikai országok képesek legyenek megtartani a népességüket.

  • Európára veszélyes, Afrikára káros a brüsszeli politika

Szijjártó Péter kitért rá: Eritrea és Etiópia sokig konfliktusban állt egymással, de a megbékélés útjára léptek, ezzel a térségben a regionális stabilitás kérdésében sikerült jelentős előrelépést elérni. Afrika stabilitása fontos Európa biztonsága szempontjából, ezért Magyarország mindig támogatta ezt a megbékélési folyamatot – tette hozzá.

A sajtótájékoztató előtt a miniszterek kormányközi gazdasági és műszaki együttműködési megállapodást írtak alá. Ezzel kapcsolatban Szijjártó Péter közölte: a megállapodás újabb együttműködési lehetőségeket nyit. Elmondta: Magyarország 10 eritreai hallgatónak biztosít ösztöndíjat felsőfokú tanulmányokhoz, továbbá tárgyalnak egy kötöttsegély-hitelprogramról, amelynek eredményeként rákdiagnosztikai központot építhetnek Eritreában.

Az eritreai külügyminiszter hangsúlyozta: szeretnék, ha a lakosság a hazájában maradna, ezért nem jó, ha ösztönzik őket, hogy Európába jöjjenek. Kiemelte: az afrikai országokban nagy a népesség és sok az erőforrás, de beruházásokra van szükségük. Az afrikai és európai országok kiegészíthetik egymást, együttműködésük kölcsönösen előnyös lehet – vélekedett.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!