2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Etikai vizsgálatot kérnek a Czeglédy Csabát „kisegítő” ügyvéd ellen

Budai Gyula fideszes képviselő etikai és fegyelmi eljárás indítását kéri az ügyvédi kamarától a Czeglédy Csaba ellen folyó eljárás elakasztása miatt, de, ha a DK soraiban politizáló jogi képviselőt megregulázzák is, az mit sem változtat azon, hogy Gyurcsány Ferenc barátjának, Czeglédy Csabának ismét sikerült elodáznia a felelősségre vonást.

  • Etikai vizsgálatot kérnek a Czeglédy Csabát „kisegítő” ügyvéd ellen

Ismét megakasztották a Czeglédy Csaba elleni büntetőeljárást, amit október elsejétől tárgyalt volna a Kecskeméti Törvényszék. A Demokratikus Koalícióhoz (DK) köthető ügyvéd ellen költségvetési csalás bűntette miatt indult eljárás, amelyben azonban az egyik résztvevő ügyvéd miatt összeférhetetlenség keletkezett, ami miatt el kellett halasztani a tárgyalást.

Az ügyben jelenleg három vádlott védelmét ellátó védő korábban egy olyan vádlott védelmét is ellátta, aki az eljárás során egyezséget kötött. A büntetőeljárási törvény pedig kimondja, hogy ugyanazon tényállás vonatkozásában a bűnösségüket tagadó és az azt elismerő vádlottak védelmét – az érdekellentét miatt – ugyanazon védő nem láthatja el.

A szóban forgó – és az ügyet elakasztó – jogi képviselő nem más, mint Binszki József, aki a a szegedi önkormányzatban a DK frakcióvezetője.

Az eset miatt Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője levélben fordult Bánáti Jánoshoz, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökéhez, akitől etikai és fegyelmi eljárás kezdeményezését kérte a DK-s ügyvéd ellen. Azonban, ha erre sor is kerül, az nem változtat semmit a tényen, hogy Czeglédy Csabának ismét sikerült időt nyernie. Budai Gyula levelében azt írta:

„Mind etikailag, mind szakmai szempontból elfogadhatatlan Binszki József ügyvéd eljárása.”

Nem ez az első alkalom, hogy elakad a költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba elleni eljárás. Az ügyet eredetileg a Szegedi Törvényszék tárgyalta volna, amelyen azonban összeférhetetlenségek sora miatt nem maradt az ügy tárgyalására jogosult bíró. Így került Czeglédy Csaba pere Kecskemétre.

Ismeretes, hogy az Altus Zrt. Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára cége, háromszor is százmillió forint körüli kölcsönt adott Czeglédy Csaba munkaerő-közvetítő vállalkozásának. A volt miniszterelnöknek egyébként ügyvédje és barátja Czeglédy Csaba, akinek ügyében az egyik vádlott a DK szombathelyi alelnökének fia, a DK szombathelyi elnöke, Szuhai Viktor, pedig az egyik büntetőüggyel terhelt iskolaszövetkezetben dolgozott.

Czeglédy Csabát korábban azzal segítette a DK, hogy felvették a párt EP-listájára, amivel ideiglenesen mentelmi jogot szerzett, és így szüneteltetni kellett az ellene kezdeményezett eljárást.

Az önkormányzati választások után pedig több baloldali vezetésű önkormányzat is Czeglédy Csaba cégét szerződtette jogi képviselőnek.

 

A kép forrása: Magyar Nemzet / Havran Zoltán

Magyar Nemzet, Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!