2021. 10. 20. Szerda Vendel napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hírek 18:00

Belföld

Érintésmentes, áthajtásos tesztelőállomás nyílt Budapesten

Elindult Magyarország első áthajtásos koronavírus tesztállomása, ahol ki sem kell szállni az autóból a mintavételhez. A módszerrel az aktív fertőzöttség mutatható ki, és legkésőbb 72 órán belül megkaphatják a résztvevők az eredményt.

Focimeccs híján ezúttal koronavírus tesztre érkeznek az autósok a Groupama Aréna parkolójába. Egy magyar cég olyan tesztelőállomást fejlesztett ki, amelyet mindenki érintéstől mentesen vehet igénybe.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy előzetes online regisztrációt követően időpontra érkeznek a jelentkezők az állomásra. Itt végig felhúzott ablakokkal kell várakozni, majd az e-mailben kapott QR-kód bemutatása után történik a mintavétel. Ehhez ki sem kell szállni az autóból, mindenki maga végezheti el azt egy bemutató film segítségével.

A mintavétel a garatnyálkahártyáról történik. A teszt az aktív fertőzöttségről ad képet. Bárki jelentkezhet, akár vannak gyanús tünetei, akár nincsenek. Simon Zsolt például egyszerűen kíváncsi volt arra, hogy megfertőződött-e.

A teszt elvégzéséhez 3-4 perc elegendő, a mintákat pedig mikrobiológiai laboratóriumban elemzik. Az eredményt 72, de sürgős esetben akár 24 órán belül is megkaphatják a résztvevők. Egyelőre napi 100 személy tesztelésére van kapacitás, de az igények és a tapasztalatok függvényében ezt bővíteni szeretnék. A későbbiekben pedig kár vidéki tesztelőállomások kialakításával több ezer embert is fogadhatnak majd.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Nemzetközi pályázat indult a Nyugati pályaudvar és környéke felújítására

Nemzetközi építészeti pályázatot hirdet a Nyugati pályaudvar és környéke megújítására a Budapesti Fejlesztési Központ. 2021. október 20.

CÖF-CÖKA: Aki a 2006-os jogfosztottakkal van, az a Békemeneten vesz részt

Aljas provokációnak nevezte a Civil Összefogás Fórum alapítója, hogy az ellenék eredetileg az Astoriára szervezte október 23-i rendezvényét. 2021. október 20.

Jakab Péter is felvette a CSOK-ot

Jakab Péter is felvette a CSOK-ot. Párttársa, Z. Kárpát Dániel többször is kifejtette, hogy a kedvezményt csak a kormánypárti vezérkar veheti igénybe gond nélkül. 2021. október 20.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!