2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 10:55

Belföld

Erdő: Istennek mindenki számára mondanivalója van

A nagyothallás és a némaság emberi jelenségek, de Istennek mindenki számára mondanivalója van – mondta Erdő Péter bíboros-prímás, aki a budapesti piarista Kalazanci Szent József-kápolnában mutatott be szentmisét hallássérülteknek. Az esztergom–budapesti érsek hangsúlyozta, Isten nemcsak az anyagi világ korlátait töri át, de mindannyiunk személyes korlátait is.

„Ő áttöri az anyagvilág korlátait, és minket is arra hív, hogy minden körülmények között, minden képességünkkel szeressük őt. Azokkal a képességekkel és azokkal a korlátokkal, amelyeket tőle kaptunk. Az is korlát, sőt sokkal nagyobb akadály, mint a gyengén látás vagy a nagyothallás, hogy emberek vagyunk. Hogy itt a földön élünk, térben és időben, nem pedig a szellemi világban. Ha ezt a távolságot át tudta lépni a Teremtő, akkor mindannyiunk személyes korlátain is áthatol, mert szeret minket, és azt akarja, hogy mi is szeressük őt” – mondta a szentmisén Erdő Péter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!