2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Kormányinfó

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Érdemes figyelnie, ha vonattal szokott utazni

Életbe lépett az új vasúti menetrend. Több helyen csökken a menetidő, a jövő év végéig pedig negyvenkét új motorvonat áll forgalomba az elővárosi vonalakon.

Budapestről Bajára fél órával csökken a menetidő, míg Szeged és Budapest között vasárnaptól már naponta tizenhat intercity-vonatpár közlekedik, és új közvetlen járatok indulnak a keleti országrész és az osztrák főváros, Bécs között. Újabb közvetlen nemzetközi vonat jár Budapest és Hamburg között, és újra közlekedik közvetlen vonat Szófiába és Ljubljanába is. A menetrendben nagyságrendileg annyi vonat szerepel, mint a tavalyiban.


– Naponta nagyságrendileg 2600-2700 közlekedő vonatot jelent. Mind a budapesti elővárosi közlekedésben, mind pedig a vidéki közlekedésben életbe léptek kedvező változások. Budapesten a legfontosabb az, hogy még több olyan vonat közlekedik, amellyel Dél-Pestről Dél-Budára el lehet jutni. Félóránként indulnak most már ilyen vonatok Kőbánya-Kispestről Kelenföldre – közölte Szabó Anett, a MÁV-Start Zrt. szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!