2019. június 20.,
csütörtök, Rafael napja

Épül az új Testnevelési Egyetem

Hír TV

2018. december 16., vasárnap 10:29

Európa legrégebben alapított testkulturális felsőoktatási intézménye, a Testnevelési Egyetem négy ütemben újul meg, írja a Magyar Idők.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a lapnak elmondta, a beruházás a második üteméhez érkezett, a szóban forgó projekt rendelkezik minden szakhatósági engedéllyel, a vonatkozó környezetvédelmi hatástanulmány pedig kimutatta, hogy az építkezésnek nincs környezetre káros hatása.

– Az új, Csörsz utcai sporttelepet kerítés veszi majd körül, amelynek az a jelentősége, hogy megóvja az egyetemistákat és a környéken lakókat a zaj- és porszennyezéstől. A telep területén az útfelületek burkoltak, a zöldfelület több mint 11 ezer négyzetméter. A sporttelepen két mélygarázst is építenek, egy 204 személygépkocsi befogadására alkalmasat a Hegyalja út felőli behajtással, és egy kisebbet, amelyet az Alkotás út felől lehet majd megközelíteni. A parkolási szintterület megközelíti a hétezer négyzetmétert – fejtette ki Rétvári Bence, aki szólt arról is, hogy a létesítmény légszennyező hatása semlegesnek minősül, további terhelést nem okoz a város ezen területén. Mint mondta, a BAH csomóponttól ötven méterre található területen jelenleg is sportpálya van.

További részletek a Magyar Időkben.