2021. augusztus 1.,
vasárnap, Boglárka napja

Emlékerdőt avattak Felsőtárkányban

Hír TV

2020. június 30., kedd 17:04

Emlékerdőt avattak Felsőtárkányban a 2021-es Természeti és Vadászati Világkiállítás tiszteletére. Az esemény célja bemutatni, hogy ötven év alatt mennyit fejlődött a vadászat és az erdőgazdálkodás hazánkban. Az Agrárminisztérium helyettes államtitkára szerint nem kiadványokkal, hanem erdőtelepítéssel kell felhívni a figyelmet a rendezvényre.

A 2021-es világkiállítás hivatalos szignálját játssza a zenekar a felsőtárkányi emlékerdő átadóján. Magyarország 1971-ben rendezett utoljára Vadászati Világkiállítást, amelyen 4 kontinens 52 országa mutatkozott be. Jövőre ismét hazánk ad otthont az eseménynek, amelynek tiszteletére az ország 22 állami erdőgazdasága emlékerdőt ültetett.

A felsőtárkányi emlékerdő főként kocsányos tölgyfákból áll. A területen 350 kilogramm makkot szórtak el az Egererdő Zrt. munktársai. Az erdő mellett egy emlékkövet, és egy emlékoszlopot is felavattak a Vadászati és Természeti Világkiállításra készülve.

Az emlékerdők telepítése része az Agrárminisztérium tavaly elkezdett Országfásítási Programjának, melynek célja, hogy 2030-ra Magyarország területének 27 százalékát erdő borítsa.

Hír TV