2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Belföld

Emelne a köztisztviselői alapilletményen az LMP

LMP

22 ezer forinttal emelné a köztisztviselői alapilletményt az LMP.

  • Emelne a köztisztviselői alapilletményen az LMP

A párt országgyűlési képviselője szerint ha ez nem történik meg, egyre többen hagyják majd el a pályát és komoly munkaerőhiány lesz. Hohn Krisztina hozzátette: egyes köztisztviselői bérek 12 éve nem változtak, ráadásul az ágazatban bérfeszültség is van.

„A tapasztalt kollégák azok elhagyják a pályát, illetve azok nem hagyják el, akik nem sokára nyugdíjasok lesznek és ezt az időszakot még kivárják. Rengeteg ilyen tapasztalatom van az elmúlt évekből, hogy megvárja még nyugdíjba megy, ha mondjuk 4-5 éve van a nyugdíjig már nem megy el a versenyszférába, de bizony a többiek igen. Komoly bérfeszültséget okoz az, hogy egy kezdő munkavállaló mondjuk ügykezelőként majdnem ugyan annyit keres, mint egy 20-25 éve a szakmában lévő szakember, aki az adott önkormányzatnál már eltöltött ennyit” – mondta az országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!