2021. január 21.,
csütörtök, Ágnes napja

Emberölés vádjával tartóztatták le a XV. kerületi gyújtogatót

Hír TV

2020. november 24., kedd 22:01

Több emberen elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt tartóztatták le azt a férfit, aki felgyújtott egy házat, amelyben egy idős házaspár és unokájuk lakott. A lángoló házban ragadt nagyszülők életét a mentősök már nem tudták megmenteni.

A gyújtogatással M. Andrást gyanúsítják. A magyar-román kettős állampolgárságú férfit a szállásadója már többször felszólította, hogy költözzön el mivel gyakran volt részeg és ilyenkor erőszakosan viselkedett.

Hajnal 3 óra magassága volt, amikor is az idős házaspár és a 12 éves gyermek arra ébredt, hogy a melléképület tűzriasztója szól. Konstatálták, hogy nagy füst van, tűz van, és nem tudnak az ajtón a kijárat felé menekülni. Az idős asszony telefonon felhívta a másik épületben lévő tulajdonost, hogy jöjjön segítsen, mert M. András felgyújtotta a garázst, hívjon tűzoltókat, mentőt és segítséget, hogy ki tudjanak menekülni az épületből

- mondta Gál Sándor, BRFK rendőr alezredes.

A tulajdonos telefonált, majd segíteni próbált, de a lángok miatt képtelen volt az épületbe bejutni. A tűzoltók és a mentők hiába értek ki időben, már nem tudták megmenteni a házaspár életét.

A rendőrség szerint M. András nem volt a helyszínen, de az egyenruhások később Újpesten elfogták, majd előállították. A részeg férfi nem tett vallomást, letartóztatták.

 

Hír TV

 

x
Rendkívüli hír