2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Elszegényedés fenyegeti a kormány vezetőit?

2017. február 1., szerda 07:11, frissítve: szerda 22:04

Orbán Viktor, Rogán Antal, Lázár János és Matolcsy György tartalékai is megcsappantak, adósságuk pedig megnőtt.

A miniszterelnök számláján is kevesebb pénz van, mint egy évvel korábban. Akkor feleségével közös bankszámláján 5 millió forint volt, ez most 742 ezer forintra csökkent. A vagyonbevallás szerint autója, egyéb nagy értékű ingósága és gazdasági érdekeltsége továbbra sincs Orbán Viktornak.

Csökkenés, tartozás, megcsappant tartalékok

Rogán Antal rosszabbul él, mint egy éve, megtakarítása 507 ezerről forintról 446 ezerre csökkent, adóssága pedig közel 2 millió forinttal 46 millióra nőtt egy év alatt. A Népszabadság augusztusban derítette ki, hogy a propagandaminiszter részt vett egy digitális aláírással kapcsolatos szabadalomban, de vagyonbevallása alapján ebből még mindig nem látott pénzt.

Minisztertársa, Lázár János is tízmilliókkal tartozik: a banknak 35, magánszemélyeknek pedig 40 millió forinttal adós.

Matolcsy György jegybankelnöknek is megcsappantak a tartalékai. Tavalyhoz képest vagyonnyilatkozatából eltűnt csaknem 2,5 millió forintnyi készpénz és a bankban tartott 9 millió forintja. A jegybanki bruttó fizetése viszont 2,3 millióról 5 millió forintra nőtt.

Tavaly még úgy volt, hogy kiszáll

A DK elnöke korábban azt mondta, az Altus-részvényeit átadja feleségének, és kiszáll a tanácsadó cégéből. Bővebben >>>

Az ellenzék jobban teljesít

Jó évet zárt Gyurcsány Ferenc, a DK elnökének havi 750 ezer forintos jövedelme van, vagyonnyilatkozata szerint tavaly emellett 1,2 milliárd forint osztalékot is felvett az Altusból, amely kizárólagos tulajdonában áll.

A Jobbik elnöke, Vona Gábor pedig megszerezte első ingatlanát, Bárdudvarnokon vette meg egy legelő felét. Megtakarítása 300 ezer forinttal csökkent, jelenleg 430 ezer forintja van OTP Prémium számlán, egyéb megtakarítása nincs.

K-monitor: Rossz a rendszer, nincsenek következmények

Elkezdte digitalizálni éjszaka a K-monitor nevű szervezet az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatát. A dokumentumok éjféltől érhetők el a parlament honlapján, de az adatokra nem lehet rákeresni. A civilek az akciót azért hirdették meg, hogy olvasható adatbázist hozzanak létre.

Nem siették el a nyilatkozatot

Múlt keddig a képviselők mindössze fele adta le vagyonnyilatkozatát, tegnap lejárt a határidő. Bővebben >>>

„Ez az egyik jele annak, hogy rossz a vagyonnyilatkozati rendszer, hogy nincsenek mögötte valós szankciók. Nemcsak az, hogy az ellenőrzés nem működik jól, tehát nincs olyan szerv, amely mögött politikai akarat lenne, hogy valósan ellenőrizze a vagyonosodást, a vagyonosodásnak, a vagyonbevallásoknak a tartalmát, hanem nincs is következménye annak, hogyha valami esetleg a médiának köszönhetően nyilvánosságra kerül. Nem kell következményekkel számolniuk” – mondta el a szervezet munkatársa, Juhász Attila.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!