2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Elszabadult a pokol a kaposvári Tescóban, rendőrök léptek közbe

,

2015. november 27., péntek 12:42, frissítve: péntek 19:45

Rendőrök fékezték meg a verekedést az egyik kaposvári boltban – a vevők az akciós tévékért indultak rohamra már nyitáskor. Helyszíni beszámolók szerint ugyanez történt Balatonbogláron is. Ma számos bolt várta leárazásokkal a vásárlókat országszerte.

Eleinte még békésen várták az emberek a kaposvári Tescóban, hogy a raktárból kitolják a leértékelt tévéket. Még akkor sem estek egymásnak, amikor elkezdődhetett a vadászat. Néhány perccel később azonban, amikor kiderült, kevesebb a készülék, mint a vevő, elszabadult a pokol. Az emberek egymást taposva próbálták megkaparintani a maradék árut. A harcnak végül a rendőrök vetettek véget.

Aki nem reggel, hanem később ment vásárolni a boltokba, az már nem mindig kapta meg a kiszemelt árut.

Divatcikkek, elektronikai cikkek, háztartási kisgépek és tv. Ezekből fogy a legtöbb fekete pénteken. De az üzletek is erre az időszakra tartogatják legnagyobb leárazásaikat.

Az egyik ismert üzletlánc az elmúlt héten a Black Fridayhoz kísértetiesen hasonlító Red Friday napokat tartott. Akkor a Black Fridayhoz hasonlóan itt is féláron volt a legtöbb árucikk. Most pedig az internetes vevőknek kedveztek. „Nagyon nagy a látogatottsága az oldalainknak, megerősített kapacitással üzemelnek, és ugye már tavaly is nagyon sokan vásároltak online, amit látunk, hogy az idei év erre még rátesz egy lapáttal” – mondta Szánthó Balázs, a Media Markt üzletlánc ügyvezető igazgatója.

A Magyar Természetvédők Szövetsége idén is ellenkampányba kezdett. „Az a baj, hogy ezek a reklámdömpingek minden embert arra ösztönöznek, hogy vegyen még vegyen még, akkor is, ha nem engedheti meg magának, ha nincs szüksége rá, mi egy kicsit ezzel a ne vásárolj nappal egy ilyen elgondolkodásra hívjuk az embereket” – mondta Ladányi-Benedikt Ildikó, a szervezet munkatársa.

Pedig a karácsonyi költekezés csak ezután indul. A budapesti bazilikánál is megkezdődött az adventi vásár. Január 2-ig több száz árus kínálja portékáját.

A Magyar kereskedelmi Szövetség úgy számol, idén a karácsonyi és az év végi ünnepekre 180 milliárd forintot költhetnek a vásárlók, Ez családonként 23-24 ezer forintot jelenthet.

Külföldön is mindenki lázban ég

A legtöbb amerikai bolt ma még ki sem nyitott, de Clevelandban máris tettlegességig fajult a fekete pénteki vásárlási láz. Colorado államban a fagypont körüli hideg ellenére is sokan az üzletek előtt töltötték az éjszakát.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!