2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

Előre megveszik a tiszabői cigányok voksait?

20-40 ezer forintért vásárolja meg előre a cigányok szavazatait a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabő független polgármestere a helyiek elmondása szerint. Szabó Béla nem tagadta, hogy listára veszik a szimpatizánsait, de szerinte csak azokat, akik nem tudnak írni-olvasni. Állítása szerint azért, hogy majd segíthessenek nekik a szavazáskor. A vesztegetés és választási csalás gyanúja miatt azonban már több tiszabői lakos is a rendőrséghez fordult.

Az alig több mint 2000 lakossal rendelkező Tiszabőn választási plakátokat nem látni, de a háttérben itt is nagyban folyik a kampány. A Fidesz jelöltje ellen függetlenként induló jelenlegi polgármester, Szabó Béla a helyiek szerint 20-40 ezer forintért vásárolja meg előre a voksokat.

– Most is van több család is, akiket már megvett. Este is ott voltam nála, és névlegesen nem mondta, de akkor is ment két családot megvenni.
– És hogyan ellenőrzi, hogy ezek az emberek tényleg rá szavaznak?
– Hát nyíltan kell szavazni, vagy pedig a delegálójának lesni kell, hogy kire húzott az az illető, akit megvett, mert ugye azt mindet tudják, hogy ki volt az névlegesen is – állítja egy tiszabői lakos.

Van, aki úgy tudja, hogy a lefizetett szavazók neveit egy listán gyűjtik. A választás napján erről ellenőrzi majd a polgármester delegáltja a szavazókörökben, hogy hova teszik az ikszet.

A Hír TV kérdésére Szabó Béla nem tagadta, hogy házról házra járva, személyesen keresi fel a szavazókat, de azt mondja: ezt csak szabadidejében teszi.

– Most szabadságon vagyok, igen.
– Nem tudom, itt valaki minthogyha azt mondta volna, hogy ön már éjszaka is dolgozik, merthogy látják éjszaka is járkálni.
– Hát, az, hogy most lássák a kocsimat, éjszaka egy-két kanyart csinálni, persze – mondta a független polgármesterjelölt.

A polgármester tagadja, hogy szavazatokat vásárolt volna. Azt állítja, ő csak az analfabétákon szeretne segíteni. „Aztat tudom mondani, hogyha valaki nem tud írni, olvasni, akkor ugye a delegáltak azért lesznek ott. Hogy próbáljanak segíteni rajta” – magyarázta Szabó a Hír TV-nek.

2010-ben Tiszabőn megóvták a választási eredményeket csalás gyanúja miatt. Az újraválasztásában bízó polgármester szerint idén ilyen nem lesz. Információink szerint azonban az állítólagos szavazatvásárlásokról már több tiszabői lakos is bejelentést tett a rendőrségen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!