2021. június 12.,
szombat, Villő napja

Operatív Törzs: Mindegyik vakcina megvéd minket a fatális kimeneteltől

2021. március 30., kedd 12:15

Az Operatív Törzs megtartotta sajtótájékoztatóját.

Örömteli esemény

Müller Cecília örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy már kétmillióan beoltották magukat. Magyarország egy oltónemzet - tette hozzá. Az új koronavírus elleni oltóanyagokra összpontosít az ország, és hogy minél több védett személy legyen itthon - mondta Müller.

Kedvezőtlen járványügyi adatok

Müller Cecília szólt arról is, hogy a járványügyi adatok továbbra sem kedvezőek. Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy a kórházban fekvők száma jelentősen emelkedett, így már több mint 12 500-an vannak kórházban. Az újonnan megjelent vírusvariációk esetében sokkal súlyosabb lehet a betegség. 

Nem csökken a mozgás itthon

Nem csökken a mozgás Magyarországon. Minden járványügyi intézkedésnek akkor van értelme, ha betartjuk a szabályokat - mondta Müller Cecília. Felelősek vagyunk egymásért - tette hozzá.

Így érkeznek a vakcinák

Müller Cecília elmondta, hogy minél gyorsabban ki kell derülnie a pozitivitásnak, így nem tud fertőzni majd. Folyamatosan érkeznek az oltóanyagok - tette hozzá. 81 600 Moderna vakcina érkezett hétfőn, ez jellemzően a háziorvosokhoz kerül. 168 480 adag Pfizer-vakcina érkezett kedden - ismertette Müller Cecília. Ma éjjelre várnak 250 ezer Szputnyik V első adagos vakcinát. Mindezek mellett felszabadítottak 250 ezer Szputnyik vakcinát. 

A vakcina az egyetlen megoldás

Mindegyik vakcina hatásos és biztonságos, és megvéd minket a fatális kimeneteltől - mondta Müller Cecília. Nagyon fontos, hogy a kontaktusok számát minden lehetséges módon csökkentsük - tette hozzá. Fölöslegesen senki ne menjen vásárolni, mindenki figyeljen oda a higiéniai szabályok betartására. 

HírTV, Origo